Alma vagy görögdinnye? Melyik "jobb" fogyókúra alatt?
Hát ha attól vagy agresszív amit írtam akkor tényleg problémák vannak veled :)
Az pedig,hogy egyáltalán a csokihoz hasonlítod a dinnyét az meg tényleg röhej.
A többire inkább nem is reagálok,mert semmi értelme,olyanokat írsz aminek köze nincs az én megjegyzésemhez.
Továbbra is nagyon jók és konkrétak az érveid. Az egyetlen szerencsém hogy nem csak mi ketten vagyunk olyan okosak hogy tudunk olvasni, és én leírtam amit akartam.
Bocsi a flémért kérdező ,remélem azért volt benne valami hasznos is. Hogy összegezzem az eredeti kérdésre a választ, 100gramm dinnye jobb mint 100gramm alma, de csak ha görög. Viszont a dinnye sokkal kevésbé laktat, így 1db 200 grammos alma ,jobb mint egy szelet fél kilós dinnye.
Viszont ha fogyókúrázol akkor sose lakj jól gyümölccsel, mindegyiket mértékkel fogyaszd a cukor tartalmuk miatt!
Régi a topic, de gondolom sokan olvashatjak!
A diétában mindig az a fontos, hogy a megfelelő napi kcal deficit mellett, figyeld, hogy a súlyodnak megfelelő és a kalória ketetedbe beférő fehérje-szénhidrát-zsír kerüljön a szervezetedbe. A gyümölcsök szénhidrát források, de nyugodtan eheted azon mértékig, amíg a keretbe belefér.
A cukor fogalmával lehet dobálózni, de a gyümölcscukor nem ugyan az, mint amivel az alapvető élelmiszeteket édesítik! A gyümölccukrot meg is vásárolhatod, és a répa vagy nádcukor helyett használhatod. Én a diétám alatt sütöttem vele pl. almáspitét is vagy a reggeli kávémba tettem :) Mindig az a fontos, hogy a kelória és azon belül a napi szénhidrát ketetedbe be kell illeszteni. Vannak jó appok,mint pl. a kaloriabazis.hu, ahol személyre szabhatod és figyelheted napi szinten az étrendedet.
Az alma un. nullkalóriás gyümölcs, ami azt jelenti, hogy több energia a feldolgozása, mint amennyi kcalt tartalmaz.
Én fél év alatt leadtam 20kg-ot, és semmi mást nem tettem, mint napi 1400-1600kcalt ettem és hetente 4-5 alkalommal.1-1 órás edzést csináltam. Tészták, pékáruk, felvágottak, kemény sajtok, édességek kivételével mindent ettem. Smoothie önmagában vagy zabpehellyel nagy kedvenc reggel és este.
Görögdinnye a diétádban? Igen, simán belefér, és még vitaminokban is gazdag!
Görögdinnye. Te is szereted a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsét? Jó hír, hogy nyugodtan fogyaszthatod, ugyanis nemcsak finom, hanem rendkívül pozitív tulajdonságokkal is rendelkezik.
gorogdinnyeTe is szereted a nyár egyik legkedveltebb gyümölcsét? Jó hír, hogy nyugodtan fogyaszthatod, ugyanis nemcsak finom, hanem rendkívül pozitív tulajdonságokkal is rendelkezik.
Görögdinnye
Érdekesség, hogy bár a görögdinnyét édes íze miatt sokan gyümölcsnek tartják, valójában a tökfélék családjába tartozik.
Görögdinnye a diétádban
A görögdinnye vízhajtó, vesetisztító és salaktalanító hatású. Hála magas víztartalmának, alaposan átmossa és méregteleníti a szervezetet, így diéta esetén is bátran fogyaszthatod.
A paradicsomhoz hasonlóan a görögdinnyében is megtalálható az a likopin nevű antioxidáns, ami segítséget nyújthat a daganatos betegségek megelőzésében. Képes megkötni olyan káros szabad gyököket, amelyek elősegítik nem csupán a rák, hanem a szív- és érrendszeri betegségek kialakulását is.
Bár kevesen tudják, de jelentős szerepet játszik az UV-sugárzás elleni védelemben. Ez szintén a likopinnak köszönhető, ugyanis felfogja a bőrödet érő káros sugarak hatását.
Hála vitamin- és ásványianyag-tartalmának, hozzájárul immunrendszered megerősítéséhez. A-, C- és B-vitaminokban gazdag, illetve jelentős foszfor-, cink-, vas-, kálium-, magnézium- és szeléntartalommal rendelkezik.
Nagy mennyiségben megtalálható benne a karotin, ami a szervezetbe jutva A-vitaminná alakul át, és serkenti az agyműködést.
Betegség idején segít a folyadékpótlásban, valamint a lázadat is csillapíthatja.
Fogyasztása megoldást nyújthat emésztési és légúti panaszok, valamint izületi gyulladások esetén.
Ha kismama vagy, különösen ajánlott, ugyanis magas folsav tartalommal bír, ami nélkülözhetetlen a magzati gerincvelő egészséges kifejlődéséhez.
A forró nyári napokon jól behűtve remek szomjoltó, fogyasztása ilyenkor esik a legjobban.
Amennyiben tehát szereted, fogyassz minél több dinnyét, ugyanis rendkívül jó hatással van a szervezeted egészséges működésére.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!