A cukorfogyasztás mennyire befolyásolja a diétám?
1 héten kb 3* egy teáskanálnyi kristálycukort használok édesítőnek,ennél többet soha!!
Emellett kerülve vannak a lisztes ételek, és a szénhidrátok nagy része is ( kivéve rizs, köles )
Egy teáskanálnyi kristálycukorban van 70 kalória azt hiszem, természetesen a napi kalóriadeficitbe bele van számolva.
Most hagyjuk az egészségfaktort és hogy mit célszerű kihagyni egy diétázónak élből, koncentráljunk a fogyás hatékonyságára, ami Neked fontos.
Hm, nem a kalória a gond, hanem a szénhidrátmennyiség. Nem tudom, milyen gyakran és mennyi rizst és kölest eszel, de ha a napi kalóriabeviteledben nagyon nagy százalékban van jelen a CH, az egy normál embert igencsak hátráltat.
Csak mert beviszel ennyi tömény cukrot (én is ilyesmi vagy picit több mennyiséget szoktam, méz formájában, de igyekszem leszokni róla ;)), de vigyázol a napi CH mennyiségedre, akkor még simán fogyhatsz.
A cukor szépen meghintáztatja az inzulin szintet és a test több mindent fog zsírba raktározni miatta. Amit fogyasztasz elég kicsi mennyiség de akkor is ,elvből nem jó, simán meg lehetne oldani az édesítést nyírfacukorral vagy más természetes édesítővel.
Egyébként 2, 3 vagy akár 4 gramm * testsúlykilogramm szénhidráttal is lehet fogyni vagy súlyt tartani, fizikai aktivitástól függően. Csak ezt normális szénhidrátokból kell elfogyasztani, diéta alatt pedig szigorúan kell venni. Bár szinte minden szénhidrátnak magas a glikémiás indexe, az inzulin index az ami számít és ez sok gabona (rizs, hajdina, gersli ,zabpehely) esetében alacsony.
Szóval ezekből kéne bevinni a szénhidrátot.
(Első voltam.)
#8: Olyan trükkös és egyéni a testünk, én ilyeneken nem lepődök meg :) Van, aki nem tud jóllakni tésztával, van, aki nem tud elaludni kávé nélkül, Te boldogan elvagy a pici cukroddal. Ez teljesen hihető. Tény, hogy a cukorfogyasztás "veszélyes", hátráltathatja a fogyást, de nem mindannyiunknál ugyanolyan a hatása, s ez amúgyis egy apró elem az étkezésben. Ha valakinek az fontos, s nem tűnik komoly gátló tényezőnek, akkor nem hiszem, hogy annyira súlyos dolog lenne... Mindazonáltal valahol igazuk van a többieknek, jó elhagyni, de ha nem megy vagy nem tűnik érdemesnek, akkor megértem, ha nem teszed. Én is tudnék méz nélkül élni, de finom és a hedonista lényem nem érti, miért ne egye soha, pici mennyiségben sem. Inzulinválasz ide vagy oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!