Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogyan folytassam a fogyókúrámat?

Hogyan folytassam a fogyókúrámat?

Figyelt kérdés
Régebben nagyon kövér voltam, de abbahagytam az edzést, mert nagyon sokat edzettem és rendszeresen futni jártam, amivel sikeresen lefogytam és sportossá váltam, de a térdemben és a csípőmben megkoptak a porcok. Aztán már egy jó ideje nem edzettem, mert nem volt rá időm és pihentetni akartam magam, de most híztam megint és néhány régebbi ruhám már nem is jön fel rám. Szeretnék ismét lefogyni és sportos lenni, de nagyon féltem az ízületeimet, mert van, hogy néha még most is fájnak. Hogy érdemes belekezdeni, hogy viszonylag egészségesen végig tudjam csinálni? Azt hozzáteszem, hogy nem vagyok gazdag, szóval nincs pénzem trainerekre, kondira meg mindenféle csicsás kajára. Fegyencedzéssel érdemes próbálkozni? Futni lehet még ezek után? Köszönöm a válaszokat előre is!

2013. jún. 7. 23:21
 1/1 Archi^^ válasza:

A porckopás megfelelő bemelegítéssel megelőzhető lett volna. Igaz még így sem késő. Ha nekikezdesz edzeni, a melegítésre és a nyújtásra nagyon figyelj oda. Kezdésnek nem is javasolnám a futást, inkább lehetőség szerint ússz, biciklizz, edzz kardiógépeken, vagy ha ezt nem tudod megoldani, akkor kezdésnek gyalogolj, és figyeld hogy reagálnak rá az ízületeid.

A csicsás kaja alatt nem tudom mit értesz, de inkább erre adj neki pénzt, mint szemét kajára, cigire, piára stb. Nem kell túlbonyolítani, sovány húsok (csirke, pulyka, marha, hal), rizs, teljes kiőrlésű minden, sok zöldség és gyümölcs, sovány tejtermékek, no cukor és liszt.

Fegyencedzéssel nincs sok jó tapasztalatom, pedig én nagyon próbálkoztam...bár kitudja, lehet másnak bejön.

De mielőtt újra elkezdesz aktívkodni, orvossal mindenképp nézesd meg az ízületeid!

2013. jún. 7. 23:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!