Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Ha zölséget, tojást, húst...

Ha zölséget, tojást, húst eszek korlátlan mennyiségben akkor nem hízok el?

Figyelt kérdés
2013. jún. 6. 20:46
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Nekem indifferens, hogy melyik mekdoki mit mond az interneten. Január óta paleózom (amit itt divatdiétának neveznek), a napokat szalonnás rántottával kezdem, mégis fogytam 5 hónap alatt 10 kilót. Régen csak a csirke mellét ettem (persze krumplival, rizzsel, tésztával), most főleg a zsírosabb combját (salátával, párolt zöldséggel), mégis most fogytam. Az szidja a paleót, aki soha nem próbálta. Nekem tökéletesen működik. Soha nem vagyok éhes és soha nem számlálgatom a kalóriákat. Felesleges.
2013. jún. 7. 03:40
 12/19 Andizsuzsi ***** válasza:
A paleo nem diéta - életmód.
2013. jún. 7. 05:52
 13/19 anonim ***** válasza:

#10: Szeretném egyszer megérteni ennek az egésznek a működését, de ez misztikus dolog. A kalóriadeficit túlértékelt dolog, de nyilván valamilyen szinten számít, az emberi test sem tudja teljes mértékben kivonni magát az energiamegmaradás törvénye alól :)

A CH nem nagyon rakódik le témában már olvasgattam, a kísérletek alapján tényleg így van, ami persze nem jelenti azt, hogy ne segítené a sok CH a hízást, trükkös dolgok ezek. Mivel én mindenképpen sok zsírt eszem, ha emellé sok a CH, az nem szerencsés. Továbbá a sok CH nálam éhséget és a kalóriadeficit egyértelmű esélytelenségét okozza, míg sok zsírral (ritkán számolom ki, de nekem nem nagy kihívás 80% közelébe menni, de az 50-60% alap, azt hiszem) automatikusan kevesebb kalóriát viszek be, kellemesen jóllakott és energikus leszek. Úgyhogy nem kérdés, mit csináljak :)

S a paleótól függetlenül hagytam el a glutént, a cukrot, a tejet pedig már elég sok éve, mert bár nem tűnök allergiásnak rájuk, érzem, hogy nem esnek jól a testemnek. Innentől biztos érdekel az idegenek véleménye, lehetnek szaktekintélyek is... Egy rendes test jeleket ad, már igen hamar s aki tapasztalja a pozitív hatásokat, azt már nehéz visszahúzni :D

2013. jún. 7. 08:54
 14/19 anonim ***** válasza:

Mióta a zsírfogyasztást csökkentését és a zsírfogyasztás növelését ajánlják a szív-érrendszeri betegségek népbetegséggé váltak (elhízás szintúgy).

Lehet, hogy van 1% ember, aki máshogy működik. A többségnek akkor is valamilyen típusú paleo-szerű étkezésre van szüksége. Nem is feltétlen magas zsírbevitelűre. De azt tapasztaljuk pedig hogy a magas zsírbevitel mégis igen praktikus.

2013. jún. 7. 08:59
 15/19 anonim ***** válasza:

Tápi úgy értette, hogy a ch fogyasztás nő, a zsír csökken, ettől vannak szívproblemak :)

És az állítás igaz! A szervezetedbe olyan ételeket viszel be, ami nem járul hozzá, hogy inzulint termeljen a tested. Inzulin nélkül meg elég nehéz lenne hízni.

Wikipedia: " Ezen kívül van az inzulinnak még egy hatása: ez az egyetlen hormon, mely a zsírtartalékok felépítését végzi a zsírszövetben és azt támogatja, hogy a zsír a raktárakban maradjon. Inzulin abszolút hiányában ezért léphet fel testsúlycsökkenés."

Egy egészseges ember naponta 250g ch-t állít elő, sőt, a fehérjék is képesek chként lebomlani. Ha még ráspékelünk ezzel a tapanyagbevitelünknél, akkor ne csodálkozzunk ha zsírsejtjeink térfogatnövekedesnek indulnak. Ezekkel az etelekkel, amit említettél az elhízás lehetetlen, csak a túladagolas jöhet szóba, ami árthat.

Amit csak tudsz, szerezz be bio módon.

2013. jún. 7. 10:22
 16/19 anonim ***** válasza:

Fúú.. igen.

Kevesebb kávé és több alvás kéne, ez nagyon kezd látszódni :S

2013. jún. 7. 11:36
 17/19 anonim ***** válasza:
Szerintem meg a Ch-hiány kezt látszódni meg az agy vérrelátásának a romlása....(EZ a paleo eredménye!)
2013. jún. 7. 11:39
 18/19 Andizsuzsi ***** válasza:

Na, most megkaptad! demens jeleket kezdesz mutatni :)

Persze a vizsgaidőszaknak ehhez semmi köze!

2013. jún. 7. 11:53
 19/19 anonim ***** válasza:

Vállalom. Ha 7 milliárd ember megmenekül a demenciától és a civilizációs betegségektől, akkor én vállalom az egyetlen áldozat szerepét, az egy emberét akinek csokit kellene ennie hogy ne legyen 'ch hiánya' viszont megvonom magamtól ezt az óriási és igen fontos találmányt, a cukrot.

Nem baj, ti majd egészségesek lesztek helyettem is! :)

2013. jún. 7. 12:02
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!