Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Még mennyit kéne fogyjak?

Még mennyit kéne fogyjak?

Figyelt kérdés
147-148 cm vagyok,49 kg voltam,most 40 vagyok,azt szeretném tudni még mennyit kéne fogyjak ?

2013. jún. 4. 17:57
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:
Azért kiderülgetnek itt a dolgok.
2013. jún. 4. 20:51
 12/21 A kérdező kommentje:

Ezt mire érted 11 -es válaszoló ?

Az igaz,hogy egészségtelen ételeket eszem,de eddig még egyszer sem léptem túl a kalóriaszükségletem.

2013. jún. 4. 20:59
 13/21 anonim ***** válasza:

A kalóriaszükségletedet csak megtippelni lehet. Nem lépted túl.. elméletben ez szép. Gyakorlatilag lehet hogy mivel nem lépted át, így tápanyagszegényen táplálkoztál.

Rám érthette, akár. A nagy cukorevő, tápibá (mézevő). Amúgy nem vagyok, rossz úgy tájcsízni ha nagyon ingadozik a vércukorszint. Nekem meg magas szintet kell hoznom, nemigen jó az ha valakinek van esélye megállni velem szemben.. alapvetően nem ehetek akárhogy.

2013. jún. 4. 21:07
 14/21 anonim ***** válasza:
Arra érti, hogy TaplalkozasHarcmuves is bűnözik néha mézes szezámmagos szelettel :-) Én csak annyit fűznék hozzá, hogy ha elkezdenél egészségesen enni csak az első 3 nap lenne fura, nem lennél éhes, de hiányérzeted lenne. Legalább is én így voltam vele. De aztán átáll a szervezeted és pár hét múlva nem is tudod majd elképzelni, hogy lisztes ételekből többet egyél.
2013. jún. 4. 21:08
 15/21 A kérdező kommentje:

TaplalkozasHarcmuves hogy érted azt,hogy ha nem léptem át a napi kalóriaszükségletem tápanyagszegényen táplálkoztam ?

Legalábbis 1100 szerintem a kalóriaszükségletem alatt van.

Amúgy a mézet én is szeretem.

14-es válaszoló,én 2 hónapig egészséges ételeket ettem,de egy pár hete mégis össze-vissza eszek minden lisztes és cukros ételeket.

2013. jún. 4. 21:33
 16/21 anonim ***** válasza:

1100 kalóriába sok mindent bele lehet sűríteni.. mondjuk zöldségből.

De mondjuk teszem azt 2000 kcal-hoz képest fele mennyiség, tehát ha többet ennél akkor több vitaminhoz, ásványi anyaghoz, fontos makrotápanyaghoz (zsír, fehérje) jutnál.

Nézzük akkor a kalória csökkentett nassolást: 1100 kcal de vitamin, hasznosuló ásványi anyag, nyomelem, fehérje tartalom nagyon kevés. Zsírra is a növényi olajok lesznek jellemzők, lisztes süteményekben esetleg ilyen módosított növényi olajok. Tehát kalóriatartalmuk van, tápanyagtartalmuk valljuk be nem sok.

Egy érdekesség, hogy egy pajzsmirigybeteg tud hízni napi 1100 kcal étkezés mellett. Akár.

Ez azt bizonyítja, hogy az energiaszükségletünk eléggé változó.. ha hízik valaki 1100 kcal-lal, akkor a teste fenntartja magát, mozog is, és MÉG marad tartalékolható tápanyag-energia.

Ebből az a tanulság számomra, hogy nagyon kiszámíthatatlan mennyi is az energiaigényünk VALÓJÁBAN.

2013. jún. 4. 21:55
 17/21 anonim ***** válasza:
11-es vagyok. Nem Tápira értettem, hanem arra, hogy a kérdező feltett egy hülye kérdést, szegény Tápi faggatja, megpróbál segíteni, így kiderülgetnek olyan dolgok a kérdező táplálkozásával kapcsolatban, ami messze túlmutat a kérdésen. Igen kedves kérdező rosszul táplálkozol, és most ezen ne kezd el durcizni, hanem inkább változtass. Lehet, hogy sikerült lefogynod, de tudod megtartani az elért eredményt, na az az igazán nagy dolog. Kell-e még fogynod? Passz. Ha diétád alatt ilyen sz@rul ettél, akkor ne csodálkozz, hogy nem vagy elégedett a tükörképeddel.
2013. jún. 5. 09:51
 18/21 A kérdező kommentje:

Szóval...hízhatok akkor is ha 1100 kcal-t eszem minden nap....?

Hmm...utolsó,a fogyókúra alatt nem ettem így,egyáltalán nem ettem egészségtelen ételeket.

Akkor ez most azt jelenti,hogy meghízok...

2013. jún. 5. 14:52
 19/21 anonim ***** válasza:

Senki nem írta, hogy meghízol, nem értem miből szűrted le ezt. Eleve nem tudunk mi monitoron keresztül hízást jósolni neked.

Én arra szerettem volna rávilágítani, hogy a kalória bevitel inkább csak egy tájékoztató jellegű dolog, semmiképpen sem kell túl komolyan venni ellenben az élelmiszerek minősége nagyon fontos.

Kik használják hatékonyan a kalóriaelméletet. A testépítők. Fogynak, híznak ahogy csak kedvük tartja. Na de! (mindig van egy de)

Ők sem kikiáltják hogy x kalóriát fognak enni és akkor azzal leszálkásítanak. Hanem összeállítanak egy étrendet maguknak, és szépen hétről hétre változtatnak rajta, hogy ideális tempóban induljon meg a fogyásuk. MOndjuk esznek csirkét rizzsel, és elkezdi csökkenteni a napi rizs mennyiségét amíg jó lesz a fogyása. Még ők sem tudják, hogy pontosan mennyi az anyagcseréjük.. a kajával nekik nem változik, mert viszonylag kötött étrend mellett ugye ugyan úgy emészti a csirkét és a rizst, tehát ez statikus. Nagyjából a kalórialeadásuk is állandó, tehát az étkezést, a kalóriabevitelt igazítják szép lassan úgy, hogy fogyjanak.

De hízásnál is így van. Mert előre nem lehet pontosan megadni a kalóriaszükséget.. ez fikció lenne.

A lényeg hogy válogassuk meg mit eszünk, ha jól válogatunk (mondjuk nem eszem lisztet) akkor nem fogok elhízni, ez biztos. És rád is igaz (van pár anyag, amit jó kerülni, ennyi).

2013. jún. 5. 15:01
 20/21 A kérdező kommentje:

Ok,hát ma sem bírtam ki...és még most is érzem,hogy kell egyek,pedig nagyon tele vagyok,már mondtam,hogy tüntessék el előlem ezeket az ételeket,de nem tették.

ma kb. 700 kcal édességet és 300 egészséges ételt ettem.

2013. jún. 5. 15:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!