Le kell fogynom 15-20 kilót és segitség nélkül nem tudok. Adnátok tanácsot?
34 éves nő vagyok. 167 cm és 104 kiló. Egész életemben sportolam. Evezés, futás, biciklizés. Akkor 85-90 kiló voltam és jól éreztem magam. 4 éve hagytam abba a sportot és szépen 104 kiló lettem. Semmit nem mozogtam. Ezért utálom magam. Most elhatároztam, hogy újra 90 kiló leszek, de több sikertelen újrakezdésen vagyok túl és nem tudom mit tegyek. Férjem egyáltalán nem partner és direkt mindig hizlaló és zsiros kajákat kér. Ma pl. pörkölt van nokedlivel. Annyi pénzünk nincs, hogy még magamnak is főzzek külön, igy a jó kis hizlaló házi koszttal kell beérni.
Lehet igy fogyózni?
Vettem egy szobabiciklit és heti 5-ször 60 percet tekerek. Azzal nincs baj. A kajám nagyjából igy néz ki:
R: zabkása + tej
T: szendvics + paradicsom + felvágott + sajt
E: gyümölcs
U: házi meleg kaja (pl. ma a pörkölt nokedli nélkül savanyúval)
V: egy joghurt
Mit változtassak, hogy egészségesebb legyen és fogyni is tudjak?
Nem feltétlenül rossz, csak ki kell cserélned dolgokat.
Pl. reggelire menjen a szendvics, lehetőleg teljes kiőrlésű dolgokat fogyassz.
Tízóraira joghurtot, gyümölcsöt, túrót.
Ebédre edd a meleg kaját, lehetőleg felezze el a napodat.
Uzsonnára gyümölcs, zöldség, túró, pár szem keksz.
Vacsorára csirke, pulyka, hal, párolt vagy nyers zöldség, zöldségleves.
Természetesen kerülni kell a disznózsírt, cukrot, cukrozott gyümölcslevet, üdítőket, édességet, desszerteket. Nagyon sok folyadékot fogyassz, ásványvizet, zöld teát!
Én a helyedben beszélnék a férjemmel, hogy miért áll így a dolgokhoz. Nem fontos neki az egészséged? Fél, hogy ha fogyni fogsz, akkor mások is vonzónak tartanak (mert biztosan így is az vagy!)?
Úgy látom, szerencsés vagyok az én párommal, aki velem együtt kezdett el fogyizni, kb. hét hét alatt ő 8 kg-ot, én 7-et adtam le. Ezalatt néha volt "bűnözés", pl. csokis süti, pizza... :D Csak tudni kell, hogy miből mennyit, mikor szabad enni.
Sok sikert! :)
Edd a fele adag vagy harmad-adag ebédet, és sokkal több zöldséget, gyümölcsöt. A fejeskáposzta, alma, répa, hagyma olcsó, ezekre fog jutni abból a pénzből, amennyivel kisebb húst veszel. Eleve, én mindig kettévágom, amit veszek, a darált húst háromfelea8amit a hentesnél egyre gondoltam) s így lefagyasztom. Most külföldön van a párom, a lánnyal három hete eszünk egy csirkemellet(3 adag pecsenye és egy leves) és 3 napja afél kiló kenyeret. Rájöttünk, hogy nem kell akkora mennyiség, mint szoktuk.
3 mokkás csésze rizst megfőztem vasárnap, még kétharmada benn van a hűtőben.Tegnap főztem felesborsó levest, hát, jó ha volt 3 evőkanálnyi a borsó. Az se fogyott el, harmada sem. Megpirítottuk a szombati kenyeret, de nem ettük meg, csak ketten egyet.
Pedig ha apa itthon van, kétszer vacsorázom, leves, hús, desszert.
Rá lehet szokni arra is. Meg erre is!
Egyél zöldséget, nyersen, hogy tele legyen a gyomrod, ellátva az ásványi-anyag-raktáraid: ne éhezd magad éhesnek!
Ha valami nyomelem-hiányod van, azt érzed, hogy valami hiányzik, és megeszel minden hülyeséget, amit találsz, de minek? És nem a hús, meg a galuska, amiben az anyag van! Ami hiányérzetet okozna, ha hiányzik!
A férjednek természetes, hogy igénye van a tápláló házikosztra, ezért nem lehet őt hibáztetni! De talán jobb lenne, ha te másnap délelőtt ennéd meg azt a kis házikaját, s nem uzsonnáznál, esetleg egy répát elrágnál, míg ő eszik, hogy beszélgetni tudj azért.
Ketten sokkal többet esztek, meghozza az étvágyat, ha jóllaktál is, eszel a kedvéért!
Minden evés előtt igyál meg legalább 3 dl tiszta vizet, és ébredés után egy nagy pohár vizet fél citrom levével, és aztán 20 percig még ne egyél!
Ha szobabiciklire futotta, jut még heti öt főtt tojásra, 10 almára meg fél fej káposztára, és 10 dkg barnarizsre is, erre ne fogd már rá!
Főzz fele akkora adagot, hogy muszáj legyen átengedned a férjednek a nagyját!
Vagy amit eddig főztél, két napra add fel! Úgy még időd is marad!Elmehetsz egy barátnőddel futni, úszni, röpplabdázni, a férjed meg beteszi a mikróba a tegnapi kaját. Pörköltön, bablevesen, töltött káposztán meglepő sokáig elvannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!