Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Hogy kezdjek bele egy nagyobb...

Hogy kezdjek bele egy nagyobb súly leadásába?

Figyelt kérdés

Fogyni szeretnék, nem is keveset, minimum 25-30 kg.-t. Sosem voltam vékony, ráadásul nemrég szültem, igaz terhesség alatt 6 kilót híztam, de szoptatás alatt, még jó párat. 165 cm, és 90 kg vagyok!!! Borzalom!

3 napja elkezdtem futni, igaz csak az udvarunkban, mert utcára így nem mennék. Kb 80 méter az udvar ha körbefutom és 10 kört futottam. Tudom, nem sok, de remélem kezdetnek elég.

Mikor mennyit és hogy kéne ennem, hogy hatása is legyen?

Sajnos eszek ,kenyeret, tésztát, rizst, és minden rosszat, de ezeket most már el fogom hanyagolni. Imádom a zöldségeket, csak sajnos az a legfőbb probléma, hogy nem engedhetjük meg magunknak, hogy külön főzzek, vagy vásároljak magamnak, mert a férjem nem eszi meg a zöldségeket, meg, építőiparba napi 12 órára nem is mehet el, egy tál salátával... Jó, nem az, hogy egyáltalán nem tudok venni, de olyan mennyiséget nem hogy én csak ilyeneket egyek.

Hogy kéne megoldanom, hogy jó legyen?

Hogy lehet ennyi súlyfeleslegtől megszabadulni??

2013. máj. 23. 08:47
 1/2 anonim ***** válasza:

A Te súlyoddal nem futnék, megerőlteti a térdet, én jelentősen kevesebb vagyok hasonló magassághoz, de némi ugrálást is tartalmazó gyakorlatokkal is sikerült meghúznom a térdem egyszer... Ha szórakoztat a futás és óvatos vagy, nem akarnálak eltiltani tőle (ha lenne is hozzá bármi alapom :P), de amúgy nem kéne erőltetni. Akár eszköz nélkül is meg lehet mozgatni a különböző izomcsoportokat (lábgyakorlatnál inkább feküdnék, kevésbé megterhelő).

Nem kell folyton zöldséget enned, ehetsz pl. tojást is :) Vagy akár húst, bár én meg nem enném a sima boltit...

Nem tartom kivihetetlennek, hogy félig ugyanazt egyétek a férjeddel, más körettel.

(Egyébként van, aki növényi táplálék mellett fejt ki nagy fizikai aktivitást, persze ahhoz akarnia kell azt az életmódot, de senki nem akarja, hogy akár a férjed, akár Te salátán élj. Én pl. igen ritkán salátázom, nyilván nem is működnék könnyed salátákkal, az én testemnek is kell kalória... A tiednek is, éppúgy, mint a férjednek, csak valamivel kevesebb.)

Az alapállás (kenyér és miegymás elhagyása) jó. Kevés szénhidrát, nem kevés zsír, elegendő fehérje, zöldség, némi gyümölcs (ha kívánod), valami mozgás és jó úton leszel. A házi tojás valami remek étel, némi olajos mag sem árt, de nem muszáj... Ha tejterméket akarsz enni, az inkább érett sajt legyen, mint más.

Én így gondolom.

S hogy hogyan lehet ennyitől megszabadulni? Lassan. Kitartónak kell lenned, úgyhogy ne csináld úgy az étrendváltást, hogy szenvedés legyen minden nap és számold a hátralevő napokat, mert az nem a siker és a józan ész megtartásának záloga. Bocs, ha úgy éreznéd, én osztom az észt, mintha Te nem tudnád, nem ismerlek, s írom, amit fontosnak tartok, hátha segít, még akkor is, ha megvan az esélye, hogy magadtól is tisztában vagy vele.

Ja igen, életmódváltás, ne is akarj visszatérni a régi, rossz szokásaidhoz, de az írásod azt sejteti, hogy Te is így gondolod. Simán lehet úgy fogyni, hogy eszel, amikor éhes vagy és minden ételed csábító és finom. Bár ez bizonyára erősen személyfüggő, egyesek sokkot kapnak, ha belegondolnak, hogy BÁRMIT is elhagyjanak a kedvenc cukros-lisztes kis kedvenceikből.

Sok sikert!

2013. máj. 23. 09:17
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen, a biztató szavakat, és jó tanácsokat! Nagyon jól esett végig olvasni a válaszod.

Igen, a futással vannak fenntartásaim nekem is, néha magától is bevizesedik a térdem, meg iszonyúan tud fájni, de számomra is hihetetlen, de ennyi futás még jól is esett. :) Még a napom is jobb tőle, pedig még csak 3 napja futkározok. :)

Tornázni is szoktam, hetente 3szor általában, ezt a terhesség alatt is csináltam amíg tudtam, meg igazából már évek óta , és mégsem vagyok vékony. :(

Tudom, a táplálkozásomon kell változtatni, meg mozogni minél többet!

Várom még a jó tanácsokat!

2013. máj. 23. 10:15

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!