Mit tegyek, hogy legyen kitartásom és tudjak fogyni?
Pont az ilyen egyoldalú táplálkozás miatt adja fel mindenki a fogyókúrát.
Én teljesen másként diétáztam. Mindent ettem, amit azelőtt is, csak nagy tányér helyett kis tányérra szedtem. Így nem adtam fel. Ugyanazt eszem, mint párom, csak sokkal kevesebbet mint azelőtt.
Én utánaolvastam, hogy mi segíti az egészségemet, valamint hallgattam a testemre.
A gabona és cukor elhagyása nekem csak a kezdet volt :D A rizs, krumpli és társait is igyekszem levegőnek tekinteni, de néha picivel nincs bajom. Mivel nem nagyon eszem húst, ez kissé kihívás volt eleinte :D Én 3 hónap alatt 3 kilót fogytam (plusz amennyit akkor, amikor még nem volt mérlegem, de az se sok), de mivel az egészség az igazán fontos számomra, plusz kilengéseim is voltak (vannak olyan ételek, ami miatt kezdetben igencsak megéri megszegni a még nem elég stabil alapelveinket, zabolátlan hedonista volnék), teljesen elégedett vagyok ezzel is.
Persze keveset is eszem és mozgok :) Viszont amit eszem, az finom, kedvemre való. Ez is alap, anélkül nem menne. Jobbára tojást, zöldséget, kevés gyümölcsöt, olajos magvakat és zsírt eszem :) Ez nagyon változatos táplálkozást tud eredményezni. Igazából még a vega ketogén diéta sem egyhangú, de azt csak ma kezdtem ;)
Tehát motivációban, kitartásban nem tudok segíteni, mert az az én esetemben teljesen természetesen jön, nem kell visszafognom magam, mert nagy általánosságban semmiképpen nem akarom azt enni, ami nem szolgálja az egészségem.
De azt gondolom, élvezetedet kell lelned a mozgásban és az életmódváltásban. Anélkül nagyon nehéz lehet.
A leírásod alapján viszonylag szénhidrátszegényen táplálkoztál, inkább a fehérjebevitelre helyezve a hangsúlyt. Ehhez a fajtához nem értek, csak azt érzem logikusnak (s esetemben az egyetlen kivitelezhetőnek), hogy az alacsony szénhidrátbevitelhez magasabb zsírbevitel járul, amitől jóllaksz és energiád lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!