Rizs vagy főtt/sütőben OLAJ nélkül sült krumpli hasznosabb a szervezet számára és hizlal kevésbé?
Felkarikázom a krumplit, "szétterítem" és megsütöm simán. Nagyon finom!
Oké..ha főtt tojással és zöldségekkel akarom enni, melyiket válasszam? Főtt krumplit, zsiradék nélkül sült krumplit vagy rizst?
Én azért venném a bátorságot és definiálnám a hizlal című szót. Elvégre magam voltam a "nem létezik olyan, hogy hizlal" mozgalom egyik leghangosabb képviselője.
Hizlal az, ami kórosan magas inzulin szekréciót indukál a testünkben, így potenciálisan több zsírraktározást okoz mint amennyire szükségünk van -> és ez hosszú távon elzsírosodáshoz vezet.
A rizs és a krumpli is ilyen, mindkettő tömény keményítő bomba. DE a krumpliban egyértelműen több mérgező anyag van mint a külső héjától megfosztott (fehér) rizsben.
Tehát a rizs bizonyos szempontból ajánlottabb, bár tisztában kell lenni vele hogy inkább finom semmint ideális táplálék, és kizárólag rossz minőségű, szénhidrát alapú életmódba fér bele a rendszeres fogyasztása. És persze ezzel együtt jár különböző krónikus betegség kialakulásának kockázata.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!