Segitokesz emberek. Tudnatok segiteni?
nem irom azt hogy anorexias vagyok,mert bizom benne hogy nem..es ha az is vagyok akkor nemvagyok buszke ra..
leirok egy tortenetet.
160centi vagyok..allitolag sosem voltam kover kinezetre. mindenki azt mondja hogy mielott lefogytam milyen csinos voltam es igaz volt rajtam egy kis felesleg de sokkal szebb. allitolag. viszont en amikor a tukorbe neztem undorodtam magamtol,legalabbis korulbelul 4honspja van ez.eleinte 55kilo korul mozogtam,es boldog voltam,bar tudtam hogy kover vagyok,de sose erdekelt magamon a felesleg..nyar vegen sulivaltas volt,mivel gimnaziumba mentem,ott kellett hagynom mindenkit az osszes baratomat,emellett el is koltoztunk ugxanekkor,szoval meg kevesebbet tudtam oket latni.bekerultem egy gimnaziumba,ami ugy nez ki hogy: suli 3/4-e 40-45kilos nagyon szep,okos,csinos lany. itt mindenki szep okos csinos es VEKONY. na en persze mivel nem voltak eleinte barataim,mivel uj suli es mindenki a barataival jott ide..legalabb 1-2ismerose volt,nekem senki.elozo iskolamban az egesz iskolat ismertem.szinte mindenki baratom volt,es a "menobb" lanyok koze tartoztam a duliban..most hirtelen ez az oriasi valtas hogy szinte eszre sem vettek mert itt mindenki tokeletes es okos..egyszeruen arra kesztetett hogy muszaj fogxnom hogy befogadjanak.persze elkezdtem tornazni meg minden rendeswn es fogytam is,de tulzasba vittem. eleinte 48 akartam lenni es elkezdtema szamolni a kaloriakat. utana mikor mar 48 voltam ugy gondoltam hogy ha eddig ment akkor tovabb is fog. koplalni kezdtem. olyan szep akartam lenni mint azok a lanyok a suliban,azt akartam hogx a fiuk is lany kent kezeljenek.es koplaltam.emellett napi tobb ora torna. ertem ezt kb napi 2ora kosaredzes,felora futas majd egy ora bicikli,emellett az eromtol fuggoen neha meg egy ors erosites itthon. egy ideig ment is de mikor mar 42kilo voltam semmi erom nem volt ezeket csinalni. 46kilosan korhazba kerultem. kiszaradtam,infuzion kaptam elelmet. egyik nap lekellett mennem a szemeszetre a korhazon belul. mondtam hogx nem kell lekiserni, teljesen jol vagyok.(elotte 3napig fekudtem es taplaltak belem az infuziot) ugy ereztem hogx jol vagyok,mit art egy kis seta? ket emeletett mentem csupan,es osszeestem. halal elmenyem volt. abban a pillanatban megfogadtam hogy enni fogok.de amint minden elmult es jol ereztem magam..azt a kerdest tettem fel hogx minek? ha megint jolvagyok akkor miert ne folytassam? emellett tidtam hogx rossz es nagyon megakartam gyogyulni. nem akarok meghalni..sosem akartam. par nappal krsobb kiengedtem a kprhazbol. remenykedtem hogy most minden jo lesz es vissza allok a normalis etkezesre. mivel a korhazban figyeltek mit eszek es mennyiszer,es mondtak minden felet a helyes taplalkozas fontossagarol es ez ott bennt jol hatott ram,kitisztitottak fejemet. de mikor hazajottem az volt az elso hogy hol a merleg? hirtelen itthon minden megvaltozott es folxtattam mindent tovabb. kajaeldugdosas,napi egy pohar viz mert ugye az innivalo is hizlal..es most megint 8kilot fogytam azota. most 38kilo korul vagyok..es ma felaltam az agybol es a labam nem tartott meg. osszeestem. egyszeruen mar nemtudok mit csinalni. minden egyes nap elhatarozom hogy holnaptol igenis enni fogok. mert megtudok gyogyulni,mert anyu mindig mondja hogx hisz bennem es mindenki probal segiteni..de en atverem oket..teljeswn azt giszik hogy most belul minden rendben. de undoritoan nezek ki. csont es bor vagyok,nem akarok meghalni..de mindemellett iszonyatosan felek hogy megint azt a kover lanyt fogom latni a tukorben ha eszek..sokszor orulok ha jarni van erom..miert csinalom? tudom hogy erre nem tudtok valaszolni..de en sem tudom..nem tudon mit csinaljak..gondolom a szihologust javasoljatok..csak a csaladom teljesen azt hiszi hogx javuloban vagyok..mit mondjak nekik? anyu most megjnt fogytam vagy 5kilot,elviszel a dzihologushoz? mar igy is teljesen tonkretettem oket evvel az egeszzel..nem akarom hogx megjobban aggodjanak..akarki aki tud,segitsen legxszives..
Be kellene lönöd egy fix kilót aminél nem vagy túl sovány sem, ami ideális. Szerintem ez a 48-50 kg között lehet egy gyereknél 160 cm-el. Ezzel tuti nem lesz rajtad felesleg de még túl sovány sem leszel.
Aztán kezdj el mozogni. Ha megnézed azokat akiknek nagyon jó alakujk van azok a lányok rengeteget mozognak, nekik izmos hasuk van és izmos lábuk.
Nézem a németország következö topmodelljét rendszeresen, és ott sem éhezést kérnek a lányoktól. Söt ott arra biztatják öket hogy azért, hogy ajó alakjukat megtartsák igen is egyenek rendesen TELJES értéküen. Ne chipset és ne sültkrumplit, hanem egyenek sok nyers zöldséget, gyümölcsöt, halat és más húst, és MOZOGJANAK sokat.
Rengeteg modell munka kötödik a sporthoz, a fiatalos mozgásos élethez, és ide nem vékonyka anorexiás lányokat kerensek, hanem sportolt testeket.
Szia!
Én ugyanígy voltam 35kg voltam 165-166cm-hez. Írj privátot megpróbálok segíteni, nekem sikerült már majdnem kilábalnom belőle, igaz jó sosem lesz de eszek, tornázok van erőm. MOst 56kg vagyok és tartom megfelelő étkezéssel, és sporttal. Írj nyugodtan, támogatlak, segítek. Muszáj kilábalnod belőle!!!
igen egyszer már úgyvolt hogy elmegyünk psichologushoz,csak ugy nézett ki mintha javulóban lennék..kb 1hétig a kalóriákat sem számoltam..de annyira szégyelleném elmondani anyuéknak amiket csinálok.mert bíznak bennem és nem akarom elveszteni a bizalmukat,ráadásul ha ezeket elmondanám a psichologusnak akkot elmondaná anyuéknak..köszönöm a válaszokat:)
és utolsó válaszoló: akkor írok privátot,köszönöm neked is hogy segitrsz!:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!