Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Milyen étrendem legyen?

Milyen étrendem legyen?

Figyelt kérdés
17 éves, 165 cm-s, 60 kg-s vegetáriánus lány vagyok. Szeretnék izmosodni és szálkásítani is, de nem igazán tudom, melyikkel kellene kezdenem. (Fogyni mindenképpen kellene, de elvileg a tömegnöveléssel szokás kezdeni.) Ami a fizikai aktivitást illeti, heti kétszer egy órát kardiózom, amiről tudom, hogy nem a legjobb, de a sportot, amit űzök, nem akarom abbahagyni. Erre jönne a többi edzés, ezt magam is össze fogom tudni állítani. Még étrendre lenne szükségem, amiből az ebéd a fix, a Vegafood-ról vagy az Egészségkonyháról (vegetáriánus menük közül) szoktam rendelni, de nem tudom, melyik menüre kellene ráállnom. Ha valaki tudna nekem segíteni ilyen feltételek mellett, azt nagyon megköszönném!:)

2013. máj. 19. 19:22
 1/2 anonim ***** válasza:

Ezeket nem ismerem, a párom a Vegafutárról szokott rendelni mindenféle jókat.

Nos, azt ugye nem tudjuk, hogy van-e valami elképzelésed, hogy hogyan változtasd meg az étrended, van-e, amihez ragaszkodsz, vagy szemrebbenés nélkül le tudsz mondani a gluténről pl.

Én a tapasztalataim alapján azt mondom, amit sokan, hogy célszerű nem túl magasan tartani a szénhidrátbevitelt, kihagyni a cukrot, a kenyeret és lisztet és úgy globálisan a glutént, a többi keményítőtartalmú ételt sem túlzásba vinni... Energiát jobb inkább zsírból nyerni, de szénhidrátot úgyis be fogsz vinni, hiszen a zöldségekben és gyümölcsökben rengeteg van. A tejtermékek megítélése kapcsán már voltak nagy harcok erre, én a tejellenes vonalat képviselem, bár néha eszem kemény sajtot.

Anno az életmódváltásomkor sokat utánaolvastam, sokat tanultam, kissé kiakadtam, majd megállapítottam, hogy a legjobb, ha követem a testem jelzéseit, mert magától is elég jó irányba megy.

Hogy ettél eddig? Min tervezel változtatni? Min semmiképp? Nemcsak értelmetlen olyat átvenni, amiben nem hiszel vagy túl drasztikus Számodra, de még csak nem is vagyunk egyformák, hiába működik hasonló elvek szerint a testünk. Nem mindenkinek passzol ugyanaz az étrend még azonos aktivitás esetén sem.

2013. máj. 19. 20:03
 2/2 A kérdező kommentje:
Eddig eléggé rendszertelenül ettem, volt, hogy nagyon keveset, időnként sokat, és a fehérjére sem igazán figyeltem. Tejtermékek közül sajtot, túrót és vajat szoktam enni, igazából nincs semmi, amihez nagyon ragaszkodnék.
2013. máj. 19. 20:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!