Van vlki, akinek lenne kedve elkezdeni velem hétfőn a 7 napos diétát (és kitarótan be is fejezné és engem is ösztönözne)?

Kedves Harcművész!
Tudod, amikor az ember reggel 7-kor már a munkahelyen van, dolgozik, előtte még nem tud, utána pedig már nem tud reggelizni, és kb. 11 órakor jut hozzá hogy egyen, ez így megy évekig, akkor előbb-utóbb leszokik a reggeliről!
30 év óta eszembe sem jut reggelizni, pedig 3 éve mint nyugdíjas és itthon vagyok, és megtehetném, de egyszerűen "elfelejtem", mert a szervezet nem jelez. Ha kikészítem az asztalra, hogy majd 8-1/2 9 körül reggelizek, akkor sem teszem, mert egyszerűen nem megy le!
Akkor most az általam kiválasztott 13 napos fogyókúrás módi, bár teljes mértékben igazad van, de nem fog e tekintetben semmiféle változást jelenteni, sőt személy szerint részemre ez a legkézenfekvőbb.
Sőt! Bízom benne, hogy majd pont ez a 13 nap, reggelire 1 db. zsömle fog hozzásegíteni ahhoz, szépen, fokozatosan visszaszokjak a reggelire!

A reggeli bár nem rossz dolog, de jelen esetben azt kell írjam érdektelen.
A cél az lenne hogy (kortól függetlenül, ez a nagyon mélyen tisztelt süldőlány kérdezőkre is vonatkozik az idősebb korosztályra úgyszintén) a vércukor és inzulinszinteteket stabilan tartó, hormonális betegségeket NEM okozó élelmiszerekre szokjatok rá. A nagy cél az hogy ne terheljétek túl az egészségügyet olyan krónikus betegségekkel, amik a zsemleevés miatt alakulnak ki. A hízás-fogyás csak apróság ezen témában.
Nem a reggeli megléte, hanem az étkezés minősége a hangsúlyos. Az 'ősember' sem feltétlen tudott reggelizni. De biztos hogy a nap első étkezésére nem lisztet (azaz cukrot) evett, ahogy a természeti népek sem teszik. Nem is kérdeznek fogyással kapcsolatban.

LOL:
Kedves Harcművész!
Megsúgom neked, hogy nyugdíjas létemre a betegkártyámat még nem adtam oda egyetlen házi-orvosnak sem. Egész életemben 2x voltam 1-1 hétig /baleseti/ táppénzen.
Az ülőmunka, a szükséges mozgás hiánya, a túlzott szénhidrát-bevitel stb. stb. miatti elhízás + a cigiről való lemondás utáni plusz kilók miatt (ez utóbbit nevezheted aminek akarod), szóval semmiféle egészségügyi problémám nincs, eddig nem volt, szerencsére.
És bízom abban, ha a felesleges kilóimtól vagy annak jó részétől sikerül megszabadulnom, akkor még jó néhány évig nem is lesz szükségem házi-orvosra és egyéb szakrendelésekre!
Úgyhogy tőlem az egészségügyi rendszer és az egészségügyi dolgozók nyugodtan elmehetnek szabadságra! :)))

Általánosságban beszéltem, a rengeteg jóval fiatalabb és jóval betegebb embert alapul véve.
Kívánok jó egészséget és sikeres fogyást!
A cél elősegítése érdekében a szénhidrát (és tej!) fogyasztás visszaszorítása és igen jó, ízületkímélő gyógytornás gyakorlatok ajánlottak. Egy callanetics vagy jóga alapgyakorlatainak megtanulásához én mindig szakember segítségét ajánlom, de a lényeg az hogy otthon is elvégezhetők, megadhatják azt a mozgást ami a tipikus nyugati életmód mellett valóban hiányzik :)

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!