Milyen testi örömökkel lehet helyettesíteni az édességet?
Egy ideje próbálok már életmódot változtatni és így fogyni. Mondhatni, hogy vannak már sikereim, lecseréltem a fehér kenyeret barnára, a fehér rizst barnára, a cukros üdítőket cukormentesre, a cukrot édesítőszerre... stb. Szóval apránként de haladok. De az a fránya édességvágyam nem múlik. És azon gondolkodtam, hogy milyen olyan dologgal tudnám helyettesíteni, ami ugyanúgy fizikai örömet okoz, jó érzéssel tölt el de nem kerül energiabefektetésbe, csupán csak jó.
Ezzel kizártam a mozgást, ami tudom hogy termel boldogsághormont, de tegyük fel, valami olyasmire gondolok, amihez nem kell megizzadni.
Zárjuk ki a szexet is, mert az se mindig elérhető.
Tehát mik a lehetőségek? Ti mivel okoztok magatoknak fizikálisan örömöt? (zenehallgatás, meg beszélgetés se tartozik ide, mert az is inkább belső öröm)
TaplalkozasHarcmuves
Kérlek ne érts félre, nem akartalak leszólni a válaszodért. :)
Igazából sejtettem, hogy nem fogok olyan választ kapni, amire kíváncsi vagyok, mert valószínű nem létezik ilyen dolog. Különben nem az édességet és a szénhidrátot választanák sokan jutalmazásként. Mások mást választanak, ami talán másképp árt vagy csak később árt... mint az alkohol, drogok, munkamánia, szexmánia és a többi.
Ez viszont sajnos nekem nem mutat kiutat. Valamivel helyettesítenem kell, nem az ízvilágot, hogy mást egyek helyette, mert nem az íze hiányzik, hanem a hatása... mint a drognak...
Az elképzelés jó. Kívánok sok sikert hogy találj valami hasonlót!
Milyen érdekes, pont ma néztem egy filmet ahol fejtegették az érzéseket, függőségeket.. Nem is vagyunk szerelmesek, csak vágyunk a szerelemkor az agyalapi mirigyünkben kiválasztott peptidekre? A viselkedésünket az érzelmek (érzések) kémiai hírvivői alakítanák? Hol az Akarat?
Érdekes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!