Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek ez anorexiára utal?

Szerintetek ez anorexiára utal?

Figyelt kérdés
17 éves/ lány vagyok, 166 cm magas és 74 kg. Már ez a 4. éve, hogy fogyókúrázom és mára már oda fajult bennem ez a dolog, hogy annyira szeretnék lefogyni, hogy nem tudok másra koncentrálni csak erre. Anno még 2 éve sikerült lefogynom 56 kg-ra, de akkor már mindenki azt mondta, hogy nagyon beteg vagyok és anyukámnak sikerült rávennie nagy nehezen, hogy szedjek fel egy pár kg-ot. De mára már azt vettem észre magamon, hogy hashajtót szedek, rettegek az elhízástól, megszállottan edzem a testem (mindennap 2-2,5 órát járok konditerembe), menstruációm kimarad már 3 hónapja, sokszor depressziós, ingerlékeny,és fáradt vagyok, száraz a bőröm, anyu szerint mindig sápadt vagyok , a vérnyomása ingadozik. Ez valóban anorexia lenne?!
2013. máj. 9. 10:35
1 2
 1/11 anonim válasza:
hány kg vagy jelenleg?
2013. máj. 9. 10:45
 2/11 A kérdező kommentje:
73-74
2013. máj. 9. 10:55
 3/11 anonim ***** válasza:

Nem tudom ez anorexia-e, de a probléma mentális jellegű.

Én a következőt tenném:

1. Elfogadom magamat olyannak amilyen most vagyok. Megbékélek jelenlegi állapotommal.

2. Kitűzöm magam elé az álomalakom. Hogyan szeretnék kinézni.

3. Megtervezem hogyan és mikorra érhetem el ezt egészségesen.

4. Megvalósítom a célom. Ennek érdekében megteszek mindent, nemcsak fizikailag, hanem lelkileg is.

Ajánlom figyelmedbe: A Gabriel Módszer című könyvet.

Bocs ha túl triviális dolgokat írtam, csak úgy érzetem most arra van elsősorban szükséged, hogy összeszedd a gondolataidat.

2013. máj. 9. 11:43
 4/11 sheex válasza:
Cikket olvasva inkább bulimia: [link]
2013. máj. 9. 11:48
 5/11 anonim ***** válasza:

Anorexia?

Ez simán testképzavar, de 166hoz 74 kg vagy, 4 éve állításod szerint fogyókúrázol, de ez a testsúlyodon nem látszik meg, valamit nagyon rosszul csinálsz. 2 óra napi kondi nem megszállott testedzés, messze van tőle. Azért vagy sápadt, mert nem viszel be elég tápanyagot a testedbe, idióta módon akarod a célod elérni, minőségileg éhezik a tested. Kezdj el húst enni rendesen, egyél sok zöldséget, néha gyümölcsöt és nem leszel sápadt, ez így hosszú távon nem tartható.

Nem anorexiás vagy, csak "tudatlan", aki azt hiszi, fogyni csak úgy lehet, ha nem eszik.

2013. máj. 9. 11:53
 6/11 anonim ***** válasza:

Először is a hashajtót felejtsd el, mert csak tönkreteszi az emésztőrendszeredet és a végén a széklet sem fog távozni rendesen, csak segítséggel.

Ha ennyit edzel, akkor hogyhogy nem fogysz? Én csak napi fél órát mozgok és odafigyelek a kajára és simán lement rólam 10kg. Szóval valamit nem csinálsz jól.

Igen, amúgy lehetne anorexia is, de azért az nagyon súlyos, egyenlőre ott még nem tartasz, de jó úton vagy felé. Szerintem keress meg egy személyi edzőt, hogy állítson össze neked egy edzésprogramot és kérj segítséget a táplálkozáshoz is.

2013. máj. 9. 12:09
 7/11 poiu ***** válasza:
Nem, de valami nincs rendben. Mi a fogyókúrás módszered? Miket eszel, nem eszel?
2013. máj. 9. 13:06
 8/11 anonim ***** válasza:

Mondjuk kétlem, hogy 56 kilóval betegesen sovány lettél volna, hiszen én 165 cm-vel vagyok 49 kiló, és lenne még sajnos hova fogynom... (nem kilóra, hanem centire persze)

De a lényeg: a mentalitással gondod van, de fogyást tekintve, valamit nagyon nem jól csinálsz.

2013. máj. 9. 13:34
 9/11 A kérdező kommentje:
minden reggel megeszek 2 szelet rozskenyeret pici vajjal, egy pohár vízzel és délben pedig egy tányér gyümölcs vagy zöldség levest aztán pedig megint egy szelet rozs kenyeret vajasan egy pohár vízzel ennyi amit eszek :/
2013. máj. 9. 20:56
 10/11 anonim ***** válasza:

Eszed a csomó kenyeret, fehérje semmi nincs benne, mit vársz ettől úgy mégis?

Ha rendesen ennél húst, nem pedig kenyeret, már rég 63 kg lennél és makk egészséges. Magnéziumhiányod van, Vashiányod van, makro-tápanyag semmi nem kerül a szervezetedbe, csak ch és víz, sose fogsz lefogyni. A rozskenyér ugyanúgy ch, sőt még sok esetben rosszabb is, mint a fehér kenyér, mert mesterségesen adnak neki ízt és színt. Ne kenyeret egyél, hanem húst, abból legalább 30dekát, mert sport mellé kell a fehérje!

2013. máj. 10. 08:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!