Hogyan kell fogyókúrázni? Mik az "alapszabályok"?
Alapszabály: áttérés az egészséges(ebb) életmódra, ami nem csak a fogyókúra időszakára szól, hanem mindigre. Ezzel tudod a jojó efektust elkerülni
További szabályok:
* kevés szénhidrát, azt is inkább a délelőtti, reggeli órákban (lehetőleg az a jó, ha a szar tömeggyártott újkori termékeket minőségibb termékekre cseréli az ember: fehér cukor helyett méz, nádcukor, fehér liszt helyett teljeskiörlésű vagy rozsliszt, fehérkenyér helyett teljeskiörlésű rozskenyér etc, de az elején a kenyérhelyettesítő termékek javasoltak)
* Rendszeres étkezés, ami napi 5öt jelent. Ebben van egy kiadós reggeli, könnyű 10órai (gyümölcs, zöldség, zsírszegény gyümijoghurt), rendes ebéd, uzsonna (kb mint a 10órai) és egy laza vacsi.
* Fehér húsok (csirke, pulyka, főleg melle húsa. Ha comb, akkor a bőrét le kell venni), heti/két heti egyszer sovány marhahús
* Köret: barna rizs, saláta, párolt zöldségek (a krumpli, tésztát hanyagolni kell az elején a későbbiekben is inkább durum tészta legyen)
* Az adagok kisebbek legyenek... mérlegezés eléggé sokat segít, megtanulni, hogy mekkora az akkora
* Mozgás (lehetőleg napi 30-40 perc aerob edzés)
* Sok víz (sőt, még annál is több)
Most hirtelen ennyi, amiket én tartok be. Nekem heti 1 kiló volt az átlag, tulképp 3 hónap alatt lefogytam 15 kilót, kényelmesen, nem éhezve. Most már lassítok a tempón, de már csak 5-öt szeretnék leadni.
Még egy nagyon fontos dolog. A fogyás fejben dől el, és ez komoly. Most, hogy túl vagyok a nehezén és látom, hogy mit hogy csináltam döbbentem rá, hogy ehhez az is kellett, hogy eldöntöttem, hogy fogyni fogok (és nem azt, hogy akarok)
Sok sikert és kitartást!
Tökéletesen egyetértek az előttem szóló minden szavával.
Egyetlen kiegészítést tennék (saját tapasztalatból)
Természetesen ezeket az alapszabályokat amennyire lehet be kell tartani, de ha néha-néha megkívánsz valami olyant amiről tudod, hogy nem éppen fogyókúrás pl. egy kis csokit, akkor egy pici darabot nem szabad megtagadnod magadtól.
Az elvonás csak fokozza a vágyat a tiltott dolgok után.
Ha úgy érzed a szervezetednek tényleg szüksége lenne egy kis csokira, akkor engedélyezz magadnak 1-2 kockát. (nem egy táblával!!!!)
Én úgy gondolom, hogy tulajdonképpen semmit nem szabad teljesen megvonni, csak be kell tartani az egészséges mértéket.
Mondom ezt azért is, mert én sem tartok be minden szabályt. pl. soha életemben nem ettem meg a szárnyashúst (csak marha, sertés és hal). De ettől nincs veszélyben a fogyókúrám.
A lényeg tényleg abban van, hogy a fejben eldöntsd, hogy lefogsz fogyni, és kitartasz, és megcsinálod.
Ne tűzz ki magad elé irreális célt, inkább csak tedd amit ésszel jónak látsz.
Sok sikert !!
Első válaszololó vagyok:
Kenyérhelyettesítő lehet az abonett kenyér vagy a hozzá hasonlók, de én például teljes kiörlésű rozskenyeret is eszem 1-2 szeletet hetente reggelire. A lényeg nem csak abban van, hogy mennyi kalória van benne, hanem az is, hogy milyen összetevőkből áll, hogy tudja a szervezeted feldolgozni. Habár egy rozskenyér (pl ha magok is vannak benne pláne) több kalóriát tartalmaz, mint egy szelet szokványos fehér kenyér, az alapanyagok miatt mégis feldolgozhatóbb és kevésbé fog lerakódni.
A második válaszoló helyesen írta, hogy ne tagadj meg magadtól semmit csak tanuld meg a mértéket, bár azért figyelj oda, hogy a fehér cukorral készült ételeket azért inkább helyettesítsd valamivel. Én amúgy döntöttem magamba a mézet, egyszerűen muszáj volt desszertet ennem, vagy édesítemen teát stb és mégis megvolt a heti 1 kilóm. A csokihoz csak annyi hozzáfűzni valóm lenne, hogy amúgy az igazi csoki még jót is tesz a szervezetnek, nyugodtan lehet belőle enni heti pár kockával, csak arra kell odafigyelni, hogy legalább 70% kakaóvajból készüljön. Azaz étcsoki legyen. Ha leszoksz a cukorról akkor amúgy nem is lesz keserű. :) Én most már kifejezetten imádom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!