Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerintetek így kiküszöbölhető...

Szerintetek így kiküszöbölhető a jojo-effektus?

Figyelt kérdés
Szóval ne nézzetek hülyének, légyszi, csak olvastam egy-két cikket és elgondolkodtam.. :D Tehát tegyük fel, hogy valaki életmódváltás helyett nekiáll valami fogyjál-gyorsan-sokat szuperdiétának, ami mondjuk abból áll, hogy 1-2 hétig 600-700 kcal körüli tápanyagot visz be. Na már most, ha abbahagyja a "diétát", és újra többet eszik, akkor a leadott kilokat (vagy még többet) visszahízza. Viszont - és most jön, amin gondolkodtam - szerintetek mi történne akkor, ha ahelyett, hogy rögtön 1500-2000 kcal-val indít (esetleg az addigi éhezés miatt még többel), fokozatosan növelné a kcal-bevitelt? Mondjuk naponta/kétnaponta 50-100 kcal-val.. Akkor is beállna a jojózás? Vagy "be lehet csapni" a testünket ilyenekkel? Ne értsetek félre, nem étkezési tippeket kérek, nem is fogyókúrázom, mindössze elgondolkodtam.. Esetleg valakinek valami tapasztalat? Köszönöm a válaszokat előre is :)
2009. szept. 28. 22:32
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
2 évvel ezelőtt én úgy fogytam le hogy szinte alig ettem másfél-2 hónapig. Lelki eredetű volt a dolog és nem tudtam enni.volt olyan nap hogy egy zsemlét ettem és azt is nagy nehezen. 55 kilóról lefogytam 48-ra. aztán ahogy jobban lettem már tudtam többet enni, viszont mivel tetszett az hogy végre vékony vagyok ezért életmódot is váltottam , figyeltem mit eszek, nem eszek fehér kenyeret meg cukrot és elkezdtem kicsit mozogni is , heti legalább 3 alkalommal .na a lényeg hogy most vagyok 49-50 kiló körül, és nem híztam vissza. persze az ahogy az elején lefogytam az egyáltalán nem volt jó, de azóta is tartom a súlyt. 29 L
2009. szept. 28. 22:51
 2/5 anonim ***** válasza:
53%
sohasem értettem ezeket a gyorsan fogyós diétákat. Lemegy rólad az izom, ürül a víz. Lehet a mérleg kevesebbet mutat, de ha belenézel a tükörben ugyanúgy meglesz a hasad, a combod és a csípőd. Ezek fejében kérdezem, hogy volt értelme az egészségedet roncsolni?
2009. szept. 29. 10:13
 3/5 anonim ***** válasza:
65%
az utolsó vagyok, de bírom ezt a pontozósdit. Ha nem azt írom, amit a gyorsan fogyni kívánók hallani akarnak, akkor lepontoznak...akkor most azt írom, hogy top shop termékek, 1fél alma naponta és 6óra tv nézés. Napi -3kiló tutira!!!
2009. szept. 29. 15:32
 4/5 A kérdező kommentje:
Kedves utolsó! Ha elolvastad volna rendesen a kérdést, rájöttél volna, hogy abszolút nem arra válaszoltál, amit kérdeztem. Szó nem volt róla, hogy tippeket kell adni hülye fogyókúrákhoz, sőt arról sem, hogy én vagy bárki más így akarna fogyni. :) Így ne csodálkozz, hogy lepontoznak.
2009. szept. 29. 19:20
 5/5 anonim ***** válasza:
17%
Pedig jó választ írt az előző, csak te nem tudsz olvasni a sorok között. Izomból fogysz -> a zsír ugyanúgy rajtad marad, csak a mérleg mutat kevesebbet. A koplalást nem lehet sokáig bírni, a szervezeted energiatakarékosabb módra vált át, ezért ha utána visszaállsz az előző étrendedre, még akkor is hízni fogsz, hogyha nem eszel sokat. Ehhez még hozzájön az, hogy kevesebb izmod van, mint a fogkúra indulásakor, ezért kevesebb kalóriát fogsz elégetni. És egészségtelen is. És ne próbáld megmagyarázni, hogy csak "elgondolkodtál": akinek nincs feleslege, az nem gondolkodik ilyeneken. Keress normális fogyókúrát.
2009. okt. 13. 16:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!