Mi az ami tényleg használ? Mennyi idő alatt láthatok eredményt?
Ez egy bonyolult téma, s nem mindenkinek ugyanaz fekszik, a jelenlegi gondolataim a témában, elsősorban a saját testemre vonatkoztatva:
Kalóriát számoljon más, úgyis az alapján eszem, hogy mit kívánok és mennyire vagyok éhes :) Illetve ha nagyon egyoldalúra vagy kevésre jön ki a táplálkozásom, néha kiszámolom a fehérjebevitelt, mert az nálam sosem képes magas lenni s mostanság nincs étvágyam. Ha értékesebb ételeket eszünk, amik tele vannak a szükséges vitaminokkal és ásványi anyagokkal, akkor még szolidabb evés esetén sem könnyű hiányt összehozni, ezek miatt nem aggódom. Táplálkozásom olajos magvakon, zöldségen és gyümölcsön alapul, nem szoktam kiszámolni, de kalóriabevitelem nagy része zsír (az olajos magok már csak ilyenek). Remekül laktat :) Régóta az a tippem, hogy a szénhidrát akadályozott a fogyásban, úgyhogy azt valamelyest leépítettem (így is marad elég, hisz szinte mindenben van, az általam fogyasztott olajos magokban mondjuk inkább rost). Nekem elég nehéz fogyni, stagnáló típus vagyok, a kenyeret, tejet, cukrot elhagyó életmódváltás mit se ért, a paleo napok se, de most látványosan beindult a fogyásom, igaz, dolgozgatok a ház körül és nem kívánok sokat enni, de azért véletlenül sem koplalok ;).
Az a helyzet, hogy meg kell találnod a saját utad. Kinek mi válik be, ki mit tud tartani. Én pl. nem szeretem a szabályokat, csak az egészséggel kapcsolatos érveket. Az evést élvezni kell :)
Az edzés fontos, tudatosítani kell az izmokban, hogy szükséged van rájuk, a közérzetnek is jó. Mozgasd meg az összes izomcsoportot, ne edzz egyoldalúan!
Még annyit, hogy a szénhidrát nem szeret zsírrá alakulni az emberi testben, az ezt irányító enzim kis mennyiségben van jelen az emberben, ezt már rengeteg kísérlettel alátámasztották. Azért így sem elhanyagolható a mennyiség, napi több gramm zsír képződhet szénhidrátból, ha túl sokat eszel. De a szénhidrátgazdag, zsírszegény táplálkozásnál a test hajlamos elraktározni az összes zsírt, amit csak tud, hisz az értékes, könnyen elraktározható anyag a számára, amire vigyázni kell. Legalábbis ezt állapították meg mások és teleírták a Netet tudományos cikkeikkel.
Az egyszerű cukrok könnyebben alakulnak zsírrá, még mindig a már említett napi grammnyi mértékben (egyéni különbségekkel).
Ha elégeted az energiát, kilószámra eheted a gyümölcsöket egész nap :) Ez mondjuk egyértelmű. Ha felhasználod, akkor nincs, ami tárolódjon, akár szénhidrát, akár zsír.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!