Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Vacsorára mit jó enni, ami...

Vacsorára mit jó enni, ami nem hizlal?

Figyelt kérdés
tejet szoktam inni... de hát sajnos az nem tölt el nagyon.
2009. szept. 21. 21:44
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet azzal a válaszolóval, aki azt írta hogy lefekvés előtt nem kell fehérje.

De bizony KELL. Ugyanis amikor alszol min. 8 órát, akkor a szervezet gyakorlatilag ennyi ideig nem jut tápanyaghoz. Ezért az elvás során, a fehérjéket vonja ki az izmaidból energia forrásként, hogy továbbra is "működni" tudjon. Ez az éjszakai folyamat, a katabolizmus.De viszont ha lefekvés előtt közvetlen elfogyasztasz fehérjét, akkor az biztosítani fogja az izmaidat, a lebontástól.

2009. okt. 13. 14:42
 12/17 anonim válasza:

A legutóbbi kommentelőnek: Nézd, az odáig rendben van hogy ha a test nincs megfelelően ellátva tápanyaggal vitaminokkal, és energiával, akkor az egy idő után a szervezet helytelen működését, illetve károsodását okozza, ezzel együtt természetesen ha máshonnan nem tud, akkor az elérhető forrásokból fogja pótolni azt, amiben hiányt szenved. De este amikor már NEM végzel fizikai tevékenységet, és mindent megkapott a test amire szüksége volt tekintetbe véve a megterhelést, és a test-tömeg indexet, akkor aznap neked már alapvetően nem kellene enned. ÉS hogy alvás közben az izmaid leépülnek a nem megfelelő fehérje ellátás következtében??? Ez teljesen abszurd. Alvás közben amikor a tested NYUGALMI helyzetben van, és mind a test, mind az agy is regenerálódik, s ilyenkor semmilyen külső vitaminra sem tart igényt.

Egyébként pedig, a túlzot fehérje elalvás előtt, fokozza az agyi identitást ami pedig álmatlansághoz vezet, hiszen az endoplazmatikus riboszóma éppen ezt a műveletet végzi el az agyban.

2009. okt. 15. 19:11
 13/17 anonim ***** válasza:

Az az igazság hogy én mindent testépítői szemmel nézek :)

És aki ezt a sportot űzi, KELL hogy lefekvés előtt, lassan felszívódó, fehérjét, pontosabban a kazeint vigyen a szervezetébe. Ilyen például a túró. Abban viszont egyetértünk hogy alvás közben regenerálódik a test.

2009. okt. 16. 15:03
 14/17 anonim ***** válasza:

Utolsó előttinek:

Értelmes embernek tűnsz, ezért gondolj bele kicsit:

Inaktív állapotban történik a regenerálódás, igen.

Ez energiaigényes, de mivel a szénhidrátot a mozgásra tartalékoljuk, ezért energiaforrásnak ott a zsír.

Ez rendbe is lenne, de miből épül újra az izomsejt, amik egész nap pusztultak. (főleg sportolóknál)

Az aminosavakból kell újjáépíteni, ehhez pedig pozitív nitrogénegyensúly kell. Ezek az izmok "építőkövei".

És mint tudjuk, nem tárolódnak el, mint a többi tápanyag, hanem folyamatosan szükséges a bevitelük.

Nincsenek "aminosavraktárak" a szervezetben, amiből felépíthetnék az izomfehérjét.

Nem lehet más tápanyagból sem szintetizálni, mivel eszenciális tápanyagok, nem úgy, mint a szénhidrát és a zsír, ami igény szerint átalakul más tápanyagokból.

Márpedig az izomtömeg megőrzése diétában kulcsfontosságú, legalábbis ha zsírt akarunk leadni.

2009. okt. 16. 19:16
 15/17 anonim válasza:
Rendben, abban az esetben a az ember pl diétázik, vagy speciális étrenden van, akkor igen ez a helyzet. De az arányosan bevitt, napi vitamin szükséglet kielégítésén felül nincs szükség extra vitaminokra, és energiára. Az esszenciális zsírsavakat pedig, persze abban az esetben ha mondom még egyszer valaki diétázik, vagy testet épít, ahogy én is teszem ezt már lassan 4. éve, akkor ezeket táplálék kiegészítők segítségével nyugodtam be lehet szedni akár elalvás előtt is. :) És teszem hozzá hogy itt kérdező alapvetően arra volt kíváncsi, mi az ami nem hizlal lefekvés előtt, de azért mégsem üres gyomorral kell lefeküdnie Azt nem tudom hogy az hölgy/úr milyen étrendet követ.
2009. okt. 16. 19:49
 16/17 anonim válasza:
ja, igen 19:11 es voltam-
2009. okt. 16. 19:50
 17/17 anonim ***** válasza:
túró
2011. máj. 23. 15:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!