Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Létezik olyan édesítő, ami...

Létezik olyan édesítő, ami nem egészségtelen?

Figyelt kérdés
Milyen édesítőt lehet hosszútávon használni? Sok rosszat hallani a 'normál' édesítőkről az aspartam miatt. Sokan az xilitet javasolják, de annak nem nagyobb a kalóriaértéke? Van olyan édesítő, ami tényleg diétás és nem egészségtelen???
2013. márc. 25. 09:32
 1/8 anonim ***** válasza:

A xilit kalóriaértékétől senki sem fog lassabban fogyni.

Az eritrit 0-kalóriás, a stevia növény nedve gyakorlatilag szintén.

2013. márc. 25. 09:56
 2/8 A kérdező kommentje:

Tehát véleményed szerint ezek olyan édesítők, amiket (kicsi túlzással) az ember akár élete végéig használhat következmények nélkül?

(3 hónapja kezdtem ugymond életmód váltásba - máshogy sütök, főzök, aktívan sportolok, fogytam 19 kg-t - szeretnék olyat találni, amit tényleg bármeddig használhatok büntetlenül, esetleg a belőle készült ételekből az 1 éves kislányomnak is adhatok - mivel az édesítősből természetesen sose kapott)

Amúgy köszönöm a válaszodat és örülök neki, hogy írtál, mert sokat olvastam a hozzászólásaidat, amik nagyon szimpik voltak! Látszik, hogy nem a levegőből beszélsz :) Nem is értem azt a 42%-ot!!!

2013. márc. 25. 10:12
 3/8 anonim ***** válasza:

A pontozások általában sokkal légbőlkapottabbak, ezért nehezen férnek meg a válaszaimmal..

Jelen ismereteink szerint nem kell problémákkal számolni a xilittel, eritrittel, steviával kapcsolatban. Xilittel szemben már ismert az egyéni érzékenység, ha hasmenést okoz akkor le kell cserélni másra. De egyéb káros hatás nem ismeretes.

2013. márc. 25. 10:28
 4/8 anonim ***** válasza:

A pontozások általában sokkal légbőlkapottabbak, ezért nehezen férnek meg a válaszaimmal..

Jelen ismereteink szerint nem kell problémákkal számolni a xilittel, eritrittel, steviával kapcsolatban. Xilittel szemben már ismert az egyéni érzékenység, ha hasmenést okoz akkor le kell cserélni másra. De egyéb káros hatás nem ismeretes.

Gratulálok az eddigi eredményekhez!

2013. márc. 25. 10:29
 5/8 anonim ***** válasza:
A stevia az kb ehetetlen, az eritrit és a xilitol pedig irdatlan drága. Még ha lenne káros hatása, akkor sem ennél belőle sokat az ára miatt:D
2013. márc. 25. 11:01
 6/8 anonim ***** válasza:
stevia, de az íze nem jó. A lányodnak inkább nyírfacukorral, mézzel édesíts.
2013. márc. 25. 11:54
 7/8 anonim ***** válasza:

Méz, talán juharszirup -de ennek nézz utána..

Tök gáz hogy rászoktattak minket a cukorra, aztán meg 'NE!' és keress 5x-10x-20x drágább alternatívákat, merthogy süti nélkül nincs élet..

2013. márc. 27. 14:27
 8/8 anonim ***** válasza:

A természetes édesítőkkel nincs gond, de a szintetikus szarokat kerüld el messzire.

Persze, lehet őket huzamos ideig használni,csak aztán jó kis bélrákod is lesz tőle.

2013. máj. 1. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!