Na ez az.. én nem is akarok véleményt formálni, nekem elemzőnek és megfigyelőnek kellene lennem.
Itt van 2 válaszoló, egyikük a gabona-tejmentes táplálkozás GYÓGYHATÁSAIT használta ki, amik valójában ismertek, a másik válaszolónak nem jött be a túl sok húsevés (nem is kell túl sok húst enni).
Közben a zabban lévő egészséges szénhidrátokról és rostokról beszélünk. Viszont ennek nincs racionális alapja!
A zabban keményítő van, a keményítő az cukor (glükóz polimer). Nagyon hamar cukorrá alakul a szervezetünkben, különbséget tenni keményítő és tömény cukor között? Sajnos nincs alapja, ugyan az a kettő, legalábbis a szervezetünk számára.
A zab is gabona, kis vízmegkötő képességű rostok vannak benne. Élettani előnyei nincsenek, tápanyag felszívódást gátló hatása van.. így is lehet fogyni.. csak
Na ez az.. én nem is akarok véleményt formálni, nekem elemzőnek és megfigyelőnek kellene lennem.
Itt van 2 válaszoló, egyikük a gabona-tejmentes táplálkozás GYÓGYHATÁSAIT használta ki, amik valójában ismertek, a másik válaszolónak nem jött be a túl sok húsevés (nem is kell túl sok húst enni).
Közben a zabban lévő egészséges szénhidrátokról és rostokról beszélünk. Viszont ennek nincs racionális alapja!
A zabban keményítő van, a keményítő az cukor (glükóz polimer). Nagyon hamar cukorrá alakul a szervezetünkben, különbséget tenni keményítő és tömény cukor között? Sajnos nincs alapja, ugyan az a kettő, legalábbis a szervezetünk számára.
A zab is gabona, kis vízmegkötő képességű rostok vannak benne. Élettani előnyei nincsenek, tápanyag felszívódást gátló hatása van.. így is lehet fogyni.. csak nem ezt keressük.
A zöldségekben vannak azok a nagy vízmegkötő képességű rostok, amik előnyösek a bélrendszerünknek és szépek meg jók, szeretjük őket.
Persze én írhatnám, hogy pizzával és kólával is tudok fogyni, mert van ilyen tapasztalat, de ez elég távol állna a tudománytól, vagy a hasznos választól. Én igyekszem olyan nézeteknél maradni, amik a legtöbb emberre igazak, és megfogadható tanácsok egészséghez, fogyáshoz.. gyakorlatilag mindenkinek, és nem 1-2 szubjektív véleményen alapszanak.
" rostban gazdag, tehát egyáltalán nem értéktelen, rossz kaja, mint ahogyan azt néhányan mondták az előttem szólók közt. persze, tanácsos kiszámolni, utánanézni, hogy a testsúlyodhoz mérten hány g szénhidrátra van szükséged a fogyáshoz"
Erre had kérdezzek már rá, kíváncsiságból.
Miért kellene az embernek kis vízmegkötő képességű gabona rost? Mire, semmi értelme, csak az emésztést nehezíti, tápanyagokat von el.
A másik, hogy miért feltételezzük, hogy olyan csóri a kérdező, hogy csak szénhidráttal tud fogyni? Oké, hogy olcsó, és lehet kísérletezni azzal, hogyan is lehet lefogyni a legolcsóbban - tehát mennyi olcsó szénhidrátot lehet enni úgy, hogy még fogyjon az ember... De miért ez a kiindulás? Ennyire rossz már a helyzet? A táplálkozás mindenképpen olcsó alapanyagokat tartalmaz, valami zab - búza vagy hasonló kell, mert olcsó.
A zöldségek sem sokkal drágábbak, viszont nagyon kevés keményítőt tartalmaznak, és nagy vízmegkötő képességű rostokat. Óriási különbség.
" Élettani előnyei nincsenek..."
A zabpehely élettani hatása:
- Gazdag B vitaminban és E vitaminban
- Vas, kálium, kalcium, foszfor és magnézium is található benne
- Növény létére nagy a fehérjetartalma
- Regenerálja az idegeket, élénkíti, táplálja az egész idegrendszert
- Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén
- Gyulladásgátló anyagokat tartalmaz, nyugtatja a gyomrot, beleket
- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni,
megszüntetni
- A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak
toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
- Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt
nassolni.
"A zabban keményítő van, a keményítő az cukor (glükóz polimer). Nagyon hamar cukorrá alakul a szervezetünkben, különbséget tenni keményítő és tömény cukor között? Sajnos nincs alapja, ugyan az a kettő, legalábbis a szervezetünk számára. "
Először is, mit is takar a rezisztens keményítő elnevezés? Nos, a rezisztens keményítő definíció magában foglalja azon keményítőket, amelyek a humán vékonybelet emésztés nélkül hagyják el, ugyanakkor jó táptalajt biztosítanak a vastagbélben élő mikroflóra számára. Kedvező élettani hatásaik miatt a rezisztens keményítők fontos szerepet játszanak táplálkozásunkban. A magas rezisztens keményítő tartalmú élelmiszerek kedvező hatással vannak a cukor és zsír anyagcserére, csökkentik a 2-es típusú cukorbetegség, az elhízás, illetve a vastagbél betegségek kialakulásának kockázatát.
Nocsak, nem is veszek több táplálék kiegészítőt, hiszen rengeteg b és e vitamin van a zabban is! Vagy 2 kilót meg kellene ennem belőle, hogy egy kis vitaminhoz jussak?
Kis vas és kalcium.. lehet fel sem tudom szívni a növényben lévő formában. Kis vas a székletben is lehet.
Kezdem a testépítést, akkora fehérjetartalma van a zabnak hogy lesz mire alapoznom. :)
"Ajánlott a fogyasztása bőr és emésztési panaszoknál
- Ajánlott továbbá kimerültség és fokozott stressz esetén"
Ajánlott? Mégis miért? Nincs háború, zöldségek, hús és gyümölcsök fogyasztása ajánlott. Ugyan már zab..
"- Természetes lúgosító hatásával a szervezet savasodását képes megkötni,
megszüntetni
- A rák megelőzését is elősegíti. Oldhatatlan rostjai ugyanis csökkentik egyes savak
toxicitását. Emellett a benne lévő fitokemikáliák is rákmegelőző hatással bírnak.
- Teltségérzetet okoz. Akik reggel zabpelyhet esznek, kevésbé hajlamosan ebéd előtt
nassolni."
Lúgosítás? Rákmegelőzés? Hosszú idejű energiaforrás? Mindjárt kiderül, hogy a nyugati étrend és a sok keményítőfogyasztás az egészséges élet legjobb támogatója.
Ugyan már, lúgosítás nem létezik, a sok keményítő sokkal inkább növeli a cukorbetegség, rák kialakulásának lehetőségét mint amennyire állítólag védhet. És aki cukorral vagy keményítővel tömi ki magát, az bizony megéhezik. Nézni kell egy vércukorprofilt, miután a vércukorszintje felemelkedik majd leesik, akkor lesz nagyon éhes. Közben meg nő az inzulinrezisztenciája mert akkora inzulin kiválasztás szükséges a vércukorszint lecsökkentéséhez, hogy az minden csak nem természetes.
Keményítőt fogok adni cukorbetegeknek.. Ja, ezt már csinálják, hát a modern nyugati dietetika ezt erőlteti. Közben vegyük észre, hogy így a 2TD gyógyíthatatlan betegség. Ennyire jó hatású a rezisztens keményítő. Zöldségek és húsok fogyasztásával helyre jön a szabályozási zavar (inzulin rezisztencia) és megszűnik a 2-es típusú cukorbetegség.
Nem cukrot és keményítőt fogok etetni az eleve beteg emberrel.
Nem győzött meg a zab. A nyugati dietetika mindenbe képes belemagyarázni, hogy jó mert van benne valami kis vitamin meg ásványi anyag. Azzal nem számolnak, hogy ez lehet fel sem szívódik a sok rost, fitinsav miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!