Kolbász, füstölt sonka, húsos szalonna a jobb vagy felvágottak, virsli, májkrém?
Alapvetően zöldségek képzeik az étrendemet, napi 1 alkalommal, ebédre eszek szénhidrátot, akkoris keveset, amúgy csak a cukor a kávémban és az édesebb gyümölcsök ormájában eszek cukrot.
Azt nem tudom mit vásároljak hústerméknek. A kolbász, sonkafélék, szalonnafélék(amik még sütésre, főzésre várnak esetleg) sokszor olcsóbbak, mint pl a felvágottak, virsli, májkrém. Miket éri meg jobban venni, melyik támogatja jobban a hosszú távú fogyást, súlytartást?
Szoktam olyan, hogy szalonnát pirítok és annak a zsírján zöldséget, ez a vacsi vagy kolbász zöldséggel. Valahogy ezekeben jobban bízom, nem agyonvissza feldolgozott húsipari termékek. De pl egy pulykasonka vagy egy jobb minőségű virsli nem egészségesebb? Amikben nincs zsír.
Jól gondolod, a feldolgozottak rosszabbak, persze vannak szemetebbek és jobbak, de sokszor nem tudod, mit raktak bele...
A zsírtól viszont nem tudom, miért kellene annyira félni.
(Bár nagyon nem értek az ilyesmihez, én nem szoktam húst enni. De logikusan gondolkodva természetes táplálék... Főleg, ha házi s nem ipari, de most nem erről csevegünk... S ha szénhidrátszegényen étkezel, a zsírt kell feljebb tolni, amúgyis szükségünk van zsírra. Persze túlzásba sem kell esni, de túl sok zsír valószínűleg már nem is esne jól.)
Ha felvágsz egy szál füstölt kolbászt, és egy szál akármilyen felvágottat, virslit, vagy párizsit és egymás mellé rakod őket: már akkor is látszik, melyik készült valódi, (remélhetőleg) színtiszta húsból, és melyikről nem lehet megmondani, mi minden van benne!
Szóval, am kolbász, a sonka, a húsos vagy éppen hús nélküli szalonna is jobb és egészségesebb, mint az utóbbiak.
végre egy egészséges magyar kérdés
persze h az első csoport a jobb
Támogatom az els csoportot. DE. Az is csak akkor igazán 100%os, ha házi. Vettem már olyan sonkát, hogy 1-2 nap után erjedt a hűtőben... Mindent el akarnak adni, sajnos.
A májkrém az meg tiszta szappanízű lett. A felvágottak recsegnek, ropognak, úgyszint a virsli is.. persze a drágábbik fajta egy fokkal jobb, de annyit kiadni érte, és még jól sem laksz..
Lehet kapni zsírszalonnát, azt te házilag kisütöd, lesz jó kis töpörtyűd, meg zsírod, mégsem olyan mint a bolti, jó kis lilahagymával... de vigyázni kell vele, mert elég sok benne a kalória, ami nem baj, de ha fogyin akarsz, figyelembe kell venni.
A mai világban már nem lehet eldönteni mi is az egészséges, mert nem azt teszik az ételekbe amit kéne..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!