Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A szervezetnek egyáltalán...

A szervezetnek egyáltalán nincs szüksége a kenyérre?

Figyelt kérdés

Rengetegen írják, hogy ha diétázunk, ne együnk kenyeret, mert a fehér kenyér "káros", a péksütemények tele vannak cukorral, ráadásul még a teljes kiőrlésűek sem tartalmaznak sokkal kevesebb kalóriát (tudom, más a GI értékük).

De lehet tényleg elhagyni a kenyeret az étkezésből?

178 cm és 70 kiló vagyok, kevés zsír van rajtam, amit nyárig szeretnék leadni. Minden nap mozgok (kb. 2 órát), nem eszem krumplit és rizst, de reggelire a szendvicset két szelet kenyérrel eszem. Ha valóban nem tanácsos a kenyér, akkor mit egyek reggelire, ami tartalmas és az egész napos kemény munka és sport alatt is kitart?

Köszönöm

2013. márc. 17. 12:53
1 2 3
 21/22 anonim ***** válasza:

Uccsó... ez igaz... a paleosok stb. kb. a legnagyobb marhák közé tartoznak... beleértve a vegákat stb... tipikus divatmajmok...

A kérdező kérdése egyébként ez volt: "De lehet tényleg elhagyni a kenyeret az étkezésből?" Nem csupán a fehér kenyérre gondolt, hanem a teljes kiőrlésűre is, mert arról is beszélt...

Kérdése: "Ha valóban nem tanácsos a kenyér, akkor mit egyek reggelire" Az én válaszom erre az volt: Nincs ilyen, hogy a kenyér nem tanácsos. Ugyanúgy lehet enni kenyeret, ahogy pl. rizst. (Mert kb. azonos Ch tartalmúak, azonos felszívódással.) Diéta alatt persze jobb a teljes kiőrlésű, de ha fehér kenyeret eszik kis mennyiségben, az sem fogja hátráltatni...

Akkor a teljes válaszom,a hogy többen írták ezt a félrevezetést: persze, el lehet hagyni a kenyeret, ahogy el lehet hagyni a paradicsomot, a paprikát, a húst, a zellert, a salátát, és mindent, mert minden "helyettesíthető", így a legegyszerűbb bemenni a kórházba, kérni infúziót, bekötni, és így még enni sem kell, és életben maradsz! :)

A teljes válasz: nem kell elhagyni semmit! Sem a kenyeret, sem a húst, mert ez teszi lehetővé a változatos táplálkozást! A természetben ma még számtalan molekula van, amit nem fedeztek fel. Ma sem tudják, miért hat jobban a természetes vitamin a paradicsomban, mintha külön visszük be kapszulában! Valószínűsítik, hogy léteznek még a vitamin mellett a természetes környezetben olyan molekulák, melyek segítik a hatásukat, de ezeket még ne fedezték fel. Ezért semmit sem tanácsos elhagyni, és helyettesíteni, hanem egyszerűen mindenből kell enni! Mert ez az egészséges!

A mindenbe nem tartozik bele az élelmiszeripar szemét kajái, ízfokozók, tartósítók, szója, pálma olaj, transzzsír stb...

Te azt írtad, hogy ne kenyeret egyen, hanem máshogy vigye be a gabonát... de mégis mi a különbség? A kenyérhez a gabonán kívül vizet tesznek még, sót (ha kelesztős, akkor élesztőt) és vége... A zabpehelyhez te teszel max. tejet, és úgy eszed meg... Akkor most mivel másabb a kenyér? Hogy ahhoz vizet teszünk, nem tejet?

Arra is gondolni kell, hogy elég nehéz pl. egy kirándulásra magaddal vinni egy zabkását, mennyivel egyszerűbb egy szendvicset? Ráadásul a kérdező azt kérdezte, reggelire, ha nem tanácsos a kenyér, akkor mit egyen? A válasz: kenyeret, mert nyugodtan ehet kenyeret, főleg reggel...

Ez a kérdés pedig, hogy mi hagyható el? Persze, hogy minden, hiszen az infúzióval táplált ember a kómában nem hal meg! De nincs értelme, és nem egészséges egyfajta élelmiszerre fókuszálni! Teljesen felesleges állandóan zabot enni, mert azzal egysíkúvá válik a táplálkozás... Búzapelyhet nem nagyon láttam még így enni, de nincs is értelme... Csak a külső állag változik, a belső ugyanaz marad...

2013. jún. 12. 01:51
 22/22 anonim válasza:

"oroszka" tanuljon meg helyesen írni, mert a helyesírással gondok vannak. Az "edzőnek" üzenem azt, hogy én is gluténérzékeny vagyok, viszont nem vagyok alacsony növésű, sem gyenge izomzatú. Ha még így is volna, nem a kenyér - búzaliszt hiánya miatt alakulna úgy: a bélbolyhok pusztulása miatt nem szívódna fel semmilyen ásványi anyag és vitamin - azoknak pedig nem a búzaliszt a fő forrása!!

Mi, gluténérzékenyek speciális lisztkeverékből (hajdina, kukorica, rizs, burgonya) készült kenyeret, tésztákat eszünk, s köszönjük, jól vagyunk, sőt! egészségesen élünk, ugyanis így is lehet valaki egészséges!

A kérdezőtől elnézést a kérdéstől való eltérés miatt!

Szerintem a szervezetnek nincs szüksége kenyérre, de attól nem kell kiiktasd az étrendedből! Köszi a türelmet!

2013. jún. 12. 14:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!