Mennyi súlyfelesleg veszélyes már az egészségünkre nézve?
Mi számít veszélynek?
Már kis mennyiségű (nem látványos) belső szervek körüli zsírosodás is hormonális szervként funkcionál és gyulladásokat okoz, növeli az inzulin rezisztenciát. Tehát már kis mennyiségű fölösleges zsír is eleve a szervezet nem megfelelő működésének a jele és további problémákat okoz. Nyilván kevesebb problémát mint a nagy mennyiségű hájtömeg.
Az összes kockázat változik egyébként a fizikai aktivitástól, mivel a mozgás (különösen az intenzív mozgás és a terápiás jellegű gyógytornák) jó hatással vannak ránk.
első válaszoló,nem igaz amit írsz,sokkal előbb vastagszik meg a bőr alatti zsírréteg,mint hogy rárakódjon a belső szervekre,az már csak a 20% -nyi súlyfeleslegnél jelentkezik
hogy a kérdésre válaszoljak,a normál testsúly 10% -os növekedése az, ami már egészségügyi problémákat okozhat (tehát átlag 6-8 kg) de ez is csak enyhébb mozgásszervi panaszokat,a kevesebbet viszont meg sem érzed,esetleg látod
Szerintem meg az nem igaz (legalábbis nem egészen) amit Te írtál.
Először, én nem írtam hogy az lenne az általános, hogy valaki zsigerileg zsíros, bőr alatt viszont nem lenne az. Csak említettem a jelenséget, tehát ezen cáfolni nincsen mit.
"a normál testsúly 10% -os növekedése az, ami már egészségügyi problémákat okozhat"
Ez viszont éppen csak megállja a helyét, mert lehet hogy a testtömeg 10%-ot nő, izomtömegben. Ez pedig egészségügyileg károsnak alig lehetne mondható. Egyébként egy 80 kilós embernél +4-5 kiló zsír (~5%) nem okoz problémát, de +8kg már igen?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!