Ehetek nem sovány dolgokat?
Sziasztok!
A helyzet a következő: nem akarok fogyni, csak súlyt tartok már.
A fehérjeszükségletem azonban nem tudom kielégíteni, nem tudok enni fehér húsokat, halat, light sajtot stb.
Nagyon meghíznék hogyha marha/sertéshúst ennék, félzsíros túrót, sok-sok tojást, olajos halkonzervet stb?
a szüleimmel élek és (anyagilag tőlük függök még). nem tudok sovány húsokat venni meg ilyenek..
mivel mindkét szülőm nagyon nagy kenyér/tészta/rizs-evő, nem engedik meg hogy alacsony ch-n legyek, kötelező a napi x szelet kenyér legalább+ valami tésztás vagy rizses ebéd.
(anno voltam alacsony ch-n, azzal fogytam le, de azóta nem engedik)
Szóval ehetnék zsírosabb dolgokat, hogy fedezni tudjam a fehérjebevitelem? naponta sajnos abból csak 15-25 grammot tudok bevinni ami lássuk be, nagyon kevés, izomleépülés lesz a vége.
(táplálkozásharcművésznek üzenném, mert úgysem fogja kibírni hogy ne írjon választ, hogy a ch-s témát hagyjuk, csak úgy felvázoltam miért vacillálok a zsíros dolgokon)
a lényeg: ehetek nem sovány dolgokat hízás nélkül, súlytartón, hogy ne legyen izomleépülés?
Szegénykém, te aztán tényleg nem kaptál rendes választ...
Én a helyedben azt tenném, hogy amikor muszáj kenyeret, tésztát enni, akkor következetesen elválasztanám a zsírtól. Például azt mondanám a szülőknek, hogy most csak üresen kívánod a tésztát vagy egy üres pirítós esne jól. És később, kb 3 óra elteltével enném meg a zsírosabb fehérjéket.
Azt nem írtad, sportolsz-e, mert azzal is lehet játszani. Edzés előtt nem baj, ha több a szh, és közvetlenül edzés után sem a zsírdepóba megy, hanem a kiürült máj- és izom raktárakba.
Alapvetően törekednék rá, hogy délután minél kevesebb legyen a szh, főleg lefekvés előtt. Hosszútávon pedig alkudoznék a szülőkkel, hogy oké megeszed,amit muszáj, de a kelleténél jobban ne szóljanak bele...
És igen, amiket írtál, jó fehérje források, zsírosabb húsok, tojás, olajos hal... ezek jók, a sajt, túró elmegy.
HOgy néz ki egy napod? Hol eszel, otthon vagy a suliban? Hány kiló vagy, hány centi? Edzel is valamit? Miért felügyelnek így a szüleid? Túlságosan lefogytál?
Szia én csóró vagyok igy hasonló cipőben járok mint te.Durumtésztát ehetsz ritkén olcsóbb mint a tojásos
a krupmlira azt szoktam mondani hogy utálom.Kenyeret edd délelőtt uzsira már ne. a rizsból kevés tök oké
itt számolhatsz ha nincs mérleg légy kreatív nézz uténa mennyi a kalória szükségedet,a disznóhústól meg ne félj nézd csak : [link]
tojást meg edd meg simán nem olyan sok az 5 g zsír
VAgy veszel a zsebpénzedből olcsó fehérjét..ha tudsz
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!