Ehetek nem sovány dolgokat?
Sziasztok!
A helyzet a következő: nem akarok fogyni, csak súlyt tartok már.
A fehérjeszükségletem azonban nem tudom kielégíteni, nem tudok enni fehér húsokat, halat, light sajtot stb.
Nagyon meghíznék hogyha marha/sertéshúst ennék, félzsíros túrót, sok-sok tojást, olajos halkonzervet stb?
a szüleimmel élek és (anyagilag tőlük függök még). nem tudok sovány húsokat venni meg ilyenek..
mivel mindkét szülőm nagyon nagy kenyér/tészta/rizs-evő, nem engedik meg hogy alacsony ch-n legyek, kötelező a napi x szelet kenyér legalább+ valami tésztás vagy rizses ebéd.
(anno voltam alacsony ch-n, azzal fogytam le, de azóta nem engedik)
Szóval ehetnék zsírosabb dolgokat, hogy fedezni tudjam a fehérjebevitelem? naponta sajnos abból csak 15-25 grammot tudok bevinni ami lássuk be, nagyon kevés, izomleépülés lesz a vége.
(táplálkozásharcművésznek üzenném, mert úgysem fogja kibírni hogy ne írjon választ, hogy a ch-s témát hagyjuk, csak úgy felvázoltam miért vacillálok a zsíros dolgokon)
a lényeg: ehetek nem sovány dolgokat hízás nélkül, súlytartón, hogy ne legyen izomleépülés?
Nemrég néztem rtlmoston a vacsoracsata régi részeit, Norbi is benne volt egy hétig, és mindig azt mondta: a liszt és a cukor az ellenségem, a zsír a barátom.
valamint most szeretném kezdeni a Paleolit étrendet (aminek itt is külön topicja van), és ott is a buza, liszt, tej és hasonló dolgokon kívül mindent lehet enni. olvass utána.
A sertés, marha nem hizlal.
Én vacsira szoktam enni kolbászt, szalonnát, ha megkívánom, kis tepertő, ebédből maradt húst (köret nélkül, csak zöldséggel) mégis már 17 kilót leadtam.
A CH hizlal csak! Azt hiszem én meg pláne tudom, mivel benne vagyok, szóval ne félj!
vagyis leegyszerűsítve: nem, nem ehetek nem sovány dolgokat. hát végül én válaszoltam meg a kérdésem, köszi!
DE AKKOR HONNAN FEDEZZEM A FEHÉRJÉM??
a fehérje fontos, a szénhidrát nem és a zsír is fontos.
miért kötelező sok ch-t enned? Nem ehetsz répát, tojást, káposztát, stb? tepertő? az se drága és csinál zsírt amiben süthetsz:)
A szüleim nem engedik meg hogy alacsony CH-n legyek megint, de ezt már egyszer leírtam.
SEGÍTSETEK, HOGY VIHETNÉK BE TÖBB FEHÉRJÉT?? :(((( nagyon fontos lenne, kérlek!
miért nem engedik? az lenne a természetes. meg hogy tehetnek meg ilyet h nem engedik? mondd azt h nem szereted, fáj a hasad, puffadsz stb...
az alacsony ch, vagyis a zsírokból származó energia a normális. -> [link]
Amikor lefogytam, akkor alacsony ch-n voltam és azóta nem engedik.
de hagyjuk most ezt. ha nem tudok sok csirkét meg halat enni, maximum félzsíros dolgokat és sertéshúst, akkor miből vigyek be fehérjét? erre az egy kérdésre szeretnék választ kapni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!