Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi idő után szűkül össze...

Mennyi idő után szűkül össze a gyomor?

Figyelt kérdés

Ma kezdtem úgymond diétázni... Mondjuk a mai napi kajám elég szar volt, mert gyakorlatilag fél napot éheztem, reggel kilenckor ettem 2 narancsot és egy almát, aztán du. 4-kor krumplifőzelék csirkeszárnnyal, és most ettem 2 almát. Tudom, hogy nagyon rendszertelen, fehérje kevés, semmi zöldség, de valahogy ez így jött ki... Dégy hasonló étkezéssel mennyi idő után nem leszek állandóan éhes?

Minta:

r:zabkása+magvak/2 db tk. kenyér salátalevéllel, uborkával, paradicsommal, natúr joghurttal tojással, sonkával megrakva

t:gyümi/joghurt/magvak

e: rendes ebédből mini adag/fagyasztott zöldség megfőzve, turmixolva (borsó, mexikói keverék, ilyenek)

u:ua. mint tízórai

v: csak fehérje és zöldség, pl. rántotta paradicsommal és csemegeuborkával

Na, egy ilyen szerintetek jó? Az a helyzet, hogy mostanában iszonyatosan sokat bírok enni, és eszek is, főleg amikor hazaérek suliból, falok, amíg van mit... És persze nem zöldségeket. :D És ma is kopogott a szemem, rosszul voltam az éhségtől, és nem szeretném, ha ez mindig így lenne.

170 cm, 75 kg

16L

2013. márc. 1. 19:48
 1/6 anonim ***** válasza:

Én nagyon éhes lennék ennyi gyümölcstől... Számomra alap a gyümölcs, de minek ennyi? Rengeteg szénhidrátot beviszel velük, hasznos dolgokat is, de nekem így egyensúlytalan, hogy a táplálkozásod felét azt tette ki. De egyetlen nappal még nincs baj :)

Azt nem tudom, hogyan lehet joghurttal megrakni egy kenyeret (oké, bizonyára rossz helyre kerültek a szavak), mindenesetre a mintád sok lelkes fogyókúrázóéval ellentétben egyáltalán nem éhezős. Én valószínűleg jóllakott lennék vele egész nap, csak a sorrendet kavarnám össze és kihagynám a nekem nem kellő elemeket (joghurt, kenyér). A rendes ebéd az nem egyértelmű, viszont ha pl. csak borsóturmixot ebédelsz, az elég szerénynek tűnik.

A vacsorád tetszik. Én pont így csinálom és elégedett vagyok vele. Igaz, én eddig sem ettem sokat egyszerre, ám gyakran és főleg este. Ha nekem valaki 2 hete azt mondja, hogy egy zöldséges rántottával jóllakom, kissé furán néztem volna rá.

Hogy ez most segít-e Neked, nem tudom, de leírtam.

A magvak milyenek?

2013. márc. 1. 20:06
 2/6 A kérdező kommentje:

Hát igen, eléggé sok gyümölcsöt ettem, tegnap megfáztam, és most nem igazán kívánoi semmit. Viszont rosszul vagyok, ha nem eszem gyakran.

A joghurttal úgy pakolom meg a kenyeret, hogy rákenem, mint a vajat. :D Egészségesebb is, és finom is szerintem.

A magvak pedig, hát.. dió, mogyoró, diákcsemege... +aszalt gyümölcsök. Na jó, elég a sok gyümölcsből! :DD

2013. márc. 1. 20:53
 3/6 anonim ***** válasza:
"Még ma is sok helyen olvasni lehet, hogy ha fogyózol, akkor egyél sok gyümölcsöt. Vannak gyümölcsnapokra alapozó fogyókúrák is. Talán még anyukád is mondta, hogy igyál gyümölcslevet legalább, ha gyümölcsöt nem is eszel. Aztán jöttek a 100%-os gyümölcslék, amiben azt hisszük, hogy az van. Pedig érdemes lenne inkább átgondolni, meg utána olvasni, hogy valójában mit is juttatsz be a szervezetedbe. A gyümölcs maga, eltekintve a rosttartalmától és a jelentéktelen vitamin- és ásványi anyag tartalmától, nem más, mint fruktóz és esetleg víz. A fruktóz egy cukorfajta, és fogyókúra szempontjából az egyik lehető legrosszabb. Ugyanis a fruktóz vagy a májban szívódik fel, ami akkor lehetséges, ha a máj glikogénraktárai üresek (ez konkrétan éhezéskor van), egyébként pedig a vérkeringésbe kerülve zsírrá alakul. Az izomzat tehát nem tudja elhasználni, mert bonyolult lenne hasznos anyaggá átalakítani. Tehát a fruktóz zsír lesz. Ez persze nem azt jelenti, hogy kerüljük a gyümölcsöket, de ha fogyasztunk, érdemesebb reggel, a reggelibe tenni, vagy edzés után enni, ha tényleg szigorúan vesszük a diétát. Ha fogyókúra címén gyümölcsleveket iszol, akkor is nagyot hibázol, mert a gyümölcslevek nagyon magas kalóriatartalmúak és általában jellemző, hogy rengeteg hozzáadott cukrot tartalmaznak. És minden gyümölcslé gyümölcs sűrítményből készül, tehát tévedés, hogy magát a gyümölcsöt préselnék ki."
2013. márc. 1. 22:33
 4/6 anonim ***** válasza:

#3: Jelentéktelen... Végtére is csak a napi szükséges mennyiséget viszem be pl. C vitaminból reggel a gyümölccsel (jelenleg tipikusan 1 narancs), ami egyben élénkít s jól indítja a napomat...

#2: Értem. Van ilyen, én is 3-szor több gyümölcsöt ettem tegnapelőtt, mint máskor, így jött ki, de lesz ez még sokkal rosszabb gyümölcséréskor, elég jól ellátott kertem van. Ha ritka eset és kívánjuk, jólesik, szerintem biztosan nem gond. A diófélék jók, én naponta eszem őket, van bennük egy csomó hasznos anyag, de főképpen remek nassok, ha két étkezést közt megéhezem, persze azokat se vigyük túlzásba.

2013. márc. 1. 23:06
 5/6 anonim ***** válasza:
Ha magamból indulok ki, sosem megy össze a gyomor. Nem tudom, hogy ez a túl laza, nem regenerálódó szöveteimnek köszönhető, vagy minek, de én éheztem mind a két fogyim alatt, és most is. (Mármint a gyomrom éhes, de nem remegek, nem szédelgek...) A sok víz viszont legalább eltömíti a gyomrom. Neked is ajánlom a sok ivást!
2013. márc. 2. 10:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Nekem 3-4 nap alatt simán összeszűkült anno:D Csak meg kell szokni.. első pár nap tényleg nehéz de utána jobb.^^
2013. márc. 2. 14:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!