Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Elég lesz az alábbi torna a...

Elég lesz az alábbi torna a zsírégetéshez?

Figyelt kérdés

Heti 4-5 alkalommal szeretnék tornázni (vagyis nem szeretnék, mert a héten már 3 meg volt). De sajnos nem tudok kondiba menni több okból, ezért itthon végzem a tornagyakorlatokat Réka 20 perceseire és Alexandra dvd-ire, úgy csinálom: megcsinálok egy teljes programot Alexandrától, és ha érzem magamban az erőt ráteszek egy-egy 20 perces blokkot Rékától. Pl: Lendületben súlyzós dvd, 50 perces teljes test és az egyik nap 20 perc comb Rékával, a másik nap 20 perc popsi, a harmadik nap 20 perc has, a 4 nap 20 perc felsőtest.

Ezek mellé csinálok egy 30 perces Insantiny programot (a torna előtt, mert ez kardio) hétvégén pedig ha van mód rá, kimegyek 12 km-ert tekerni.

Emellett tartom a diétás étrendemet, amit még a dokim ajánlott.

Jó lesz így?

2013. márc. 1. 13:05
 1/5 anonim ***** válasza:

Negatív szemléletűnek fog tűnni amit írok, de valószínűleg nem lesz elég.

A torna nem függ össze a zsírégetéssel, a szervezeted működése függ össze vele és a táplálkozás.

Mivel a táplálkozást egy doki tanácsára akarod alapozni, ami nagyon valószínű, hogy hozzánemértés végett nem lesz megfelelő táplálkozási irány, így a sikered is kétséges. De a belefektetett munkád ígéretes, ha ennyi elszántságot jó irányba terelsz, akkor biztos hogy sikered lesz, illetve ha valahogyan az a diéta, táplálkozás megfelelő lenne.. akkor már most is sikered lehet.

2013. márc. 1. 13:55
 2/5 A kérdező kommentje:

Kedves Harművész!

Már nem is olvasom végig az írásod. Ismerem a szemléleted, a filozófiád, olykor egyetértek veled, olykor nem. De tudom rólad, hogy hogyan vélekedsz. És ne haragudj meg, de inkább hiszek egy több éve személyesen ismert jó barátomnak (orvosomnak), aki végig kísérte a betegségem és a gyermekem születését, mint, hogy higyjek egy név és monitor mögé bújt akárkinek. Mert valljuk be bárki lehetsz, nem ismerlek.

Csak azért írtam oda, hogy tartom a diétám, mert nem akartam, hogy csak annyi választ kapjak, hogy "80% étrend, 20% torna" stb. Az étrendem jó, hidd el nekem. Csak a torna részét nem tudom, mert félek, hogy izom növelés lesz a vége és nem zsírégetés.

Ez most lehet úgy hangzott, hogy akárki ír ide nem fogok neki hinni. Nem erről van szó. Csak nem tudom kit kérdezhetnék meg torna fronton.

2013. márc. 1. 14:19
 3/5 anonim ***** válasza:

En heti 3-szor jarok kondiba es 20 percet toltok crosstrainer gepen (a kijelzo szerint 230 kaloria es majdnem kb.3 kilometer). Ezutan 150-150 belso es kulsocomb gyakorlat a comb nyitogatos geppe 35 kilos sullyal. Utanna 25-25 a derektekergetos geppel es 25 a hasizom geppel. En heti fel kilot fogyok folyamatosan es nagyon szep feszes lett a fenekemnel a kulso comb es belul is. Sok folyadekot iszom (tiszta viz vagy citormos viz).

En ugy erzem, hogy te ennel sokkal tobbet mozogsz azok alapjan amit leirtal igy nem tudom elkepzelni, hogy ne eredmenyezen fogyast. Lehet tevedek de nekem nagyon hihetetlen lenne ha nem fogynal.

Az en etrendem: reggelire egyik nap joghurt muzlivel a masik nap zabpehely tejjel (nem a cukros zabpehely fajta hanem amibe sok szaritott gyumolcs van meg dio, mogyoro, mazsola....)

10 orakor uzsonara 1 alma vagy 1 korte

Ebedre egyik nap leves es masik nap ket szelet barna kenyer kozte sajt, sonka, majonezes tojas, tonhal, majkrem, szalami, kolbasz (mikor mi van otthon) es melle eszem mindig friss zoldseget (paardicsom, uborka, paprika, salatalevel)

Uzsonara gyumolcs

Vacsorara ismet szendvics akkarcsak delben.

Hetvegen es szombaton van meleg kaja ami ketfogasos levessel es masodikkal. Egyedul vasarnap delutan uzsona helyett megengedek magamnak egy sutit vagy fagyit esetleg csokit. Ami meg bunozes az a reggeli kavem tejjel. Gond nelkul fogyok heti fel kilot. Eddig 3 ment le es 6 hete kezdtem.

2013. márc. 1. 14:23
 4/5 anonim ***** válasza:

"Csak a torna részét nem tudom, mert félek, hogy izom növelés lesz a vége és nem zsírégetés. "

Akkor beszélgess sokat az orvos ismerősöddel. Egyébként minden orvosnak vannak barátai, szerettei, elvileg valakik tisztelik őket hiszen családi vagy baráti kapcsolatban állnak velük. De nem ettől lesz szakember a szakember. Én sem, ők sem, mások sem.

Azért idéztem tőled, hogy kiemeljem: óriási tévképzeteid vannak, amiket az orvos ismerős nem oszlatott szét eddig. Edzéssel az izomzatod fejlődik, kivéve ha értelmetlen edzést csinálsz, a zsírégetés (mint írtam és elvileg tudod) a táplálkozásodon múlik. Miért kell visszakanyarodni ide? Ha cukrot eszel -> zsírt raktározol (hízol). Ha zöldségeket, húsokat -> akkor egy egyensúly áll fenn a zsír leadás (égetés) és a visszatöltés között, nem történik kóros elhízás, zsírosodás. Nem orvos kell, hanem ennek a megértése.

Zsírégető edzés: nincs. Az izmok anyagcseréje összetett folyamat, szénhidrátokra ÉS zsírsavakra is épül, a fogyás nem az edzés részén múlik, de (újra leírva) ha ilyen szorgalmas vagy, ezzel nem lesz gond.

De tanácsot kérsz mozgásban?

Ne értelmetlen rubintréka tornákra eddz, hanem gyakorolj Callanetics, Pilates, Jóga gyakorlatokkal, amik fejleszteni is fognak, tehát megérik az idő és energia befektetést. A Réka (talán az Alexandra) edzés dvd-k már kevésbé.

2013. márc. 1. 14:41
 5/5 anonim ***** válasza:
Izomnöveléstől nem kell tartanod amennyiben diétás/fogyókúrás az étrended, a kettő együtt nem fog működni, legalábbis hosszútávon nem. Meg mivel hogy nő vagy ezért ha tömegnövelő (izomfelszedő) étrended lenne akkor is kifejezetten lassú lenne, kivétel ez alól ha hormonzavaros lennél, vagy szteroidokat szednél. Úgyhogy nem kell félni, nem lesz izom diéta alatt, sőt fog is abból valamennyi lemenni.
2013. márc. 1. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!