Mennyire veszélyes a sok fehérje?
Szálkásító diétát tartok, de a szöget ütött egy gondolat a fejemben. Olvastam, hogy vese betegeknek a sok fehérje ártalmas. Nekem 10 éve volt egy elég súlyos vesebetegségem, nem túlzok ha azt mondom, hogy ha éjszaka nem visznek be a kórházba, már nem éltem volna meg a reggelt. Azt mondta a doki akkor, hogy készüljek fel rá, hogy évente vissza fog térni a betegség. De azóta 10 év el telt és nem bukkant fel.
Naponta 130-150 gr fehérjét eszem/iszom. Napi 2-3 tojás, csirke comb, mell, pulykamell, hal és napi 1 (2dl) fehérje turmix. Ehhez mindössze 50 gr szénhidrátot fogyasztok.
Vajon árthat a vesémnek? Vagy már egészséges embernek minősülök ilyen szempontból.
A vesebetegségek kiváltója sosem a sok fehérje fogyasztása. Az 50g szénhidrát egészséges forrásból származzon (gyakorlatilag zöldségekből), ha csak húst és zöldségeket eszel, eleve minimalizálhatod a veséidet érő káros folyamatokat.
Önmagában a fehérje fogyasztás pedig nem árt a veséidnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!