Ez az étrend tud fogyasztani? Mennyit? És kb. mennyi kalória lehet?
reggeli: 1 natúr joghurt kevés zabbal
tízórai: 2db túróval kent rozskenyér paradicsommal
ebéd: 2 tojás barna rizzsel
délután tea tea tea és tea
vacsora: torna teával :D
mit javítanátok:
Sok mindent. Kiragadok kettőt.
1. Én teljesen oké vagyok azzal, ha valaki hamar fejezi be az étkezést a napjában, sokfélék vagyunk, de ez a 12 után már nem eszel... Csak iszol és tornázol... Ez úgy ösztönösen nem tűnik jónak.
2. A paradicsom mint az összes zöldség és gyümölcs a napodban... Kissé karcsú.
Azért gondoltam, hogy délután nem eszek, mert általába ha estefelé vacsorázok, akkor teljesen elpunnyadok, nem is mozognék már lefekvés előtt, viszont ha jó sok teát megiszom, nem is veszem észre reggelig hogy nem ettem.
+ ugyis fogok valamit nassolni :D
Nem akartam részletezni, de úgyse PONT így fogok minden nap étkezni, lehet ebédre tojás helyett húst eszem, vagy köretnek zöldségféléket... :)
Ez a kajamennyiség nagyon kevés. Ha így csinálod, akkor elég nagy lesz az izomvesztés. Ha normálisan, zsírból szeretnél fogyni, akkor normális étrend kell. Este felé is kell enni, mert akkor is szükséged van kajára. Ha ilyenkor nem eszel, akkor a szervezeted zsírt kezd raktározni, és nem fogsz fogyni.
Én a szálkásító étrendet és az aerob edzést ajánlanám.
Heti 0,5-1 kg fogyás a normális, ha annál több akkor nem zsírból hanem izomból fogsz fogyni.
Szálkásító étrend: Testtömegkilogrammonként 2-3 gramm fehérje és 2-1 gramm ch. Fehérje: sovány húsok(csirke, pulyka, hal) túró, tojás. Szénhidrát: zöldség, rizs, zab teljes kiőrlésű kenyér, teljes kiőrlésű tészta. 3 óránként kajáljál, napi 6-7 étkezésnek kéne lenni. Igyál min. 2 liter vizet. Ne egyél sok szénhidrátot, hanyagold a cukros kajákat, gyorskajákat, péksütiket és a tejet. Kell még aerob edzés is, tehát végezz napi min. 1 órás testmozgást, ami lehetőleg futás,lépcsőzés, biciklizés vagy ugrálókötelezés legyen.
Itt találsz minta étrendeket is: [link]
Köszi.
az a gond, hogy még csak 13 vagyok, anyum nem fog mindennapi ilyen-olyan párolt husit főzni, a tojással szerinted a fehérjeadagom kiegészíthető lenne? és ha estére ennék még 1 tojást?
Ja az más. Húst azt jó lenne minden nap enni, és hozzá zöldségeket. A zab és a joghurt az nem kéne, mert az is hizlal, és kenyér sem a legjobb fogyókúra alatt. Neked nem hiszem, hogy fogynod kéne, csak változtatni az étkezési szokásaidon. Próbálj meg minden nap húst és zöldségeket enni és gyümölcsöt. Hanyagold a gyors kajákat, tejet és a kenyeret is. A túrót azt este kéne enni, mert a benne lévő kazein az lassú felszívódású fehérje, szóval azt hagyjad meg vacsorára. A tojás is elég jó fehérjeforrás, azt betehetnéd reggelire zöldségekkel. Ebédre kéne mindenképpen valamilyen sovány hús, zöldséggel. Uzsonnára is mehetne 2 tojás és vacsorára pedig a túró.
Az edzés részéről pedig annyit, hogy nem kell minden nap, de azt előbb leírtam, hogy miket kéne.
Étkezz normálisan(lehetőleg ugyanazokban az időpontokban,ehetsz mindent amit eddig(!!) csak figyelj a mennyiségre és arra hogy melyik ételt milyen időpontban fogyasztod,mindennap egyél gyümülcsüt és zöldséget,és néha egy ksi csoki is belefér,mondjuk 2 hétben 1x 1-2kocka),igyál sok vizet(napontamin 1,5liter nyáron több,reggelire ihatsz tejet,egy kis gyümölcslevet kakaót mert még lemozgod egész nap),és természetesen a sport.. és torna helyett ajánlanám a futást ha nincsennek izületi problémátid,ha pedig sajnos igen akkor az úszást. ez a 2 sport az ami az egész tested megmozgatja egyszerre,és heti 4 alkalom alkalmas(szeméyltől függ persze lehet mindennap,de nem ajánlom,az izmaidnak pihenni is kell).
Ez kell a normális fogyókúrához.. egy kis odafigyelés,némi idő.. és ha ezekre figyelsz a fogyás bekövetkezte után is hidd el nem fogod vissza szedni a kilókat. :) sok sikert !
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!