Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Legnagyobb problémám, ha...

Legnagyobb problémám, ha elcsábulok egy szelet sütiért, vagy édességért, nem tudom abbahagyni az evést. Mit tanácsoltok?

Figyelt kérdés
Fogalmam sincs, hogy ilyenkor mi történik velem, de ha sikerül megállnom egy szelet tortánál, akkor is utána azon kattogok, hogy kellene még enni egyet.De ugyanez a helyzet a kedvenc ételeimmel is, nem tudok mértéket tartani.
2013. febr. 18. 14:57
 1/8 anonim ***** válasza:

Önkontroll:) Nekem is nehéz, amikor ott van előtte egy szelet csoki, és legszívesebben egybe bekapnám, de ilyenkor végiggondolom, hogy biztosan szükségem van erre? Nincs. Ennyi:)

Vagy megesik, hogy beletukmálom a barátomba/tesómba/valakibe a csábító ételt, mert ha nincs kaja, nincs kísértés.

2013. febr. 18. 15:16
 2/8 anonim ***** válasza:

'fogyókúra' alatt nincs is torta, sütemény otthon.

Normális ételekkel nyugodtan lakj jól!

Egyébként, nyugodtan keress nagyobb problémát, ez azért egy 10-es listán olyan 2-es 3-as.

2013. febr. 18. 15:20
 3/8 A kérdező kommentje:
Nálunk sajnos van itthon édesség, és sütemény(bár nem mindennapos dolog), mert attól, hogy én súlyfelesleggel küzdök, a gyermekeim és a férjem még szeretnének édességet enni.:(
2013. febr. 18. 15:29
 4/8 anonim ***** válasza:

Hmm. Akkor mindegy.

Igazából a te fogyásod elhanyagolható a gyerekeid egészsége szempontjából, és ha ők ilyeneket esznek.. persze nyilván Te is igen fontos vagy, az egészséged is, de ha a gyerekek egészséges annyit ér, hogy édességet esznek, akkor a tiéd sem fontosabb ennél.

Na most nem az édességen múlik a dolog. Ha napi 3-4 étkezéssel kenyeret-tésztát eszel, akkor az édesség már semmin sem ront.

2013. febr. 18. 15:34
 5/8 A kérdező kommentje:

Én szénhidrátszegényen próbálok étkezni, nem eszek kenyeret és tésztát, lisztes dolgokat.De magyarázza meg az ember a 3 éves gyerekeknek, hogy nem ehetnek tésztát,holott az nagy kedvenc, vagy kenyeret reggel csak üres felvágottat zöldséggel, nincs gyümölcsjoghurt vagy túrórudi.....Kedves TáplálkozásHarcmuves, majd ha lesznek gyermekeid, akkor próbálj Nekik Te is nemet mondani, amikor viszik a vendégek a csokoládét, mond a gyermekeidnek, hogy nem ehetitek meg, mert ez nem egészséges:)

Természetesen próbálom őket egészségre nevelni, normális kereteken belül.

2013. febr. 18. 16:03
 6/8 anonim ***** válasza:

Tudod Te hogy mire kell figyelni, itt már nekem nincs mit írnom.

Én olyan paleós szülőkkel tartom a kapcsolatot, akiknek a gyermekeik teljes mértékben tisztában vannak vele, hogy az ilyen-olyan 'finomságok' milyen károsak :)

Lehet így is csinálni, előttem ott a jó példa, és hálás vagyok többeknek ezért:)

2013. febr. 18. 16:14
 7/8 anonim ***** válasza:

Hippokratésznak van egy nagyon jó mondása:

"Ha nem vagy kész változtatni az életeden, akkor nem lehet segíteni rajtad..."

Ha nem tudod megállni, hogy ne egyél sütit, vagy nem tudsz mértéket tartani, akkor még nem vagy kész változtatni és akkor nincs megoldás...

2013. febr. 18. 19:33
 8/8 anonim ***** válasza:

Egy tanács: vezess be egy halom paleó édességet és rögtön nem lesz hiszti a gyerekek részéről!

Én még nem tudom, hogy fogom tudni nevelni ilyen szempontból a gyermekeim, mert a leendő apuka nem szeretne hajlani a paleó felé, ezért meg nem fogok szakítani. De ha összeköltözünk, csak paleós kaját fog enni, vagy főz magának. :P

2013. febr. 19. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!