Mennyi lehet egy darab?
Egy darab üres palacsinta kb 100 kcal.
A darálthúsról nem lehet tudni, hogy mennyire zsiros, milyen súlyú és mivel van készitve - igy akármennyi is lehet.
Az meg, hogy panirozva: nem értem, szerinted mi a jelentösége annak, hogy tojásba és BÚZADARÁBA forgattad!?!?! PAnirozni liszt-tojás-zsemlemorzsába szokás, búzadarába, azaz grízbe nem. Ezen kivül a panirozásnál nem a felhasznált pár gramm liszt és zsemlemorzsa számit, mellesleg a dara ugyanannyi kalória, mint a liszt. A fö gond a rántott dolgokkal viszont az, hogy a sütés során sok zsiradékot vesznek fel, és az az, ami igazán hízlal. (És a közhiedelemmel ellentétben a bö és forró zsiradékban sütött vesz fel kevesebbet, a serpenyöben, tepsiben sütött meg sokkal többet. Ennek az az oka, hogy ha sok és forró, akkor a hús - vagy más - nem tudja lehüteni a zsiradékot, a panír azonnal szilárd kérget képez, és nem tud felvenni a zsiradékból. HA serpenyöben vagy sütöben sütik, akkor a zsiradék nem forró, igy nem képzödik kéreg, és a panir az összes rendelkezésre álló zsiradékot beveszi)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!