Akik fogyókúráznak leírnák mit és mennyit esznek egy nap?
Én a szakirodalomhoz és az orvosi tapasztalatokhoz tartom magam.. keményítőszegényen, tej- és gluténmentesen kell étkezni, ez az alap amiből ki lehet indulni, és következetesen időseknél, fiataloknál is segít, az elhízás hormonális problémáit oldja meg, nem tápanyagmegvonáson alapszik: ellenkezőleg így sokkal több hasznos tápanyaghoz juttathatjuk ilyen elvek mentén a szervezetünket, és problémás anyagoktól megkímélhetjük.
Stabilan tartjuk a vércukorszintet, és kalória felhasználástól/ nem felhasználástól függetlenül (tehát hogy élsportoló vagy normális dolgozó az ember) mindenkinek segít rendben tartani az emésztését, anyagcseréjét, így az egészséges testsúly elérését megtartását.
R: szalonna, paprika, paradicsom, retek, sonka, kolbász, szalámi. (vagy: hagyma, fokhagyma párol zsíron, káposzta, saláta bele, esetleg paradicsom szeletek.. hmm bármi zöldség, de konkrétumot kértél. Vízzel fel, forral, tojás bele, só, ecet ez elég nyami, és jó étel)
T: ilyenkor mehet a gyümölcs. (konkrét: alma, narancs, gránátalma)
E: Párolt zöldség, pörkölt. Sütőtök.
Uzsi, ha nem ettünk bőséges ebédet, elég zsírt és megéhezünk:zöldség vagy egy alma.. nem kell több gyümölcs egy napra.
V: lehet újra szalonnát, vagy párolt zöldségeket enni, mindkettőt együtt, halat (konzerv, vagy kókuszzsíron sütve fokhagyma porral, sóval és őrölt rózsaborssal, rukkola salátával -rukkola, citromlé vagy balzsamecet, oliva olaj-)
Nem vagyok egy receptkönyv.. de ott az internet, jobbakat találsz mint amiket én írok.
Hú, nekem vannak nagyon jó napjaim, amikor nem eszek vackokat, meg van, hogy nem pont úgy sikerül, ahogy kellene. Leírok mindkét "verzióból" egy példát.
Jó nap:
*Reggeli: zabkása (nem túl fogyókúrás, de eltelít, után nem nagyon kívánok kaját jó darabig)
*Tízórai: répa+narancs (a kedvenc összeállítás és laktató)
*Ebéd: zöldségkeverék párolva, mellé grillezett csirkemell, desszertnek valamilyen gyümölcs
*Uzsi: valamilyen gyümölcs esetleg egy zöldség
*Vacsi: zöldtea, mert este sosem vagyok éhes.
Rossz nap:
*Reggeli: pirítós
*Tízórai: valamilyen gyümölcs/zöldség (ezt sosem cserélem le)
*Ebéd: (ez a mai) csirkemell krumplival, desszernek csoki, de legalább ét- és nem tejcsoki
*Uzsi: gabonapehely tejjel
*Vacsi: zöldtea
Egy ilyen nap után kicsit bűntudatom van. Elvileg napi 5 adag zöldséget és gyümölcsöt kéne megenni, de nekem jobb napjaimon sem nagyon jön össze annyi.
Ezen felül próbálok sok vizet inni (2 liter - általában összejön, de van, hogy elfelejtek inniO.o), és naponta 1x vagy 2x kávézok (már leszoktam arról, hogy tejjel igyam).
Szerénység látszatát akartam kelteni azzal, hogy nem vagyok receptkönyv, NAGYON finom és jó recepteket írtam! :)
Sőt, tudok jobbat is: Fűszervaj helyett fűszerezett kókuszzsíron vagy fűszerezett gheen párolt lazac szeletek, fokhagymával, petrezselyemmel, fokhagymás-(vajas vagy ghee-s) spenóttal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!