Szerintetek miért nem használ az edzés? Heti kétszer járok kungfuzni, intenzív 2 órát. Mégsem változik a testem. Alapjábavéve vékony testalkatú srác voltam csak az utobbi idő alatt híztam egy kicsit. Miért nem szálkásít az intenzív 2 órás edzés?
156 cm vagyok és 59-60 kg.
Kicsit hájas.
Az edzsést intenzíven csinálom.
"Egy kicsit sokat eszek,de aki sportol az többet eszik"
Na itt a gond, ha fogyni akarsz az evésen dől el az egész, gondolj csak bele, ha azért eszel többet mert sportolsz akkor az elégedett kalóriákat kompenzálod a ráevéssel.
Lehet szó akármilyen edzésről, ha az étkezésed nem megfelelő akkor az eredmények sem lesznek olyanok, amilyenek lehetnének, hogyha jobban odafigyelnél.
Azok akiket látsz, hogy edzenek, soványak és bármit ehetnek, GENETIKA miatt olyanok, de olyan ez, mintha göndör lenne a hajad és elvárnád, hogyha lehúzod, akkor olyan egyenessé váljon, mint a haverodé, akinek alapvetően sima a haja- nem lehetséges, mert különböző génekkel rendelkeztek. Így van ez anyagcsere terén is, vannak akik születésüktől fogva gyors anyagcserével rendelkeznek, a szervezetük sok energiát éget el és ezért sok evés mellett soványak maradhatnak. Viszont a kép alapján, amit felraktál, a te szervezeted nem ilyen, ezért ha nem étkezel a te szervezetednek megfelelően, akkor annak következményei lesznek a súlyod szempontjából.
Nem vagyunk egyformák, tudnunk kell kezelni azt, amink van.
Most 14 éves vagy, ezért érthető, hogy eddig vékony voltál, mint sok más gyerek amúgy, de ez még nem garancia arra, hogy felnőtt korban is vékony fogsz maradni. Sőt, ha elindulsz lefelé a lejtőn, akkor az idő múlásával egyre nehezebbé fog válni számodra, hogy megtartsál egy egészséges testsúlyt, mert a legnehezebben helyrehozható dolgok azok, amelyek fiatal korban belénk rögzülnek és aztán már nehéz változtatni rajtuk.
Én azt tanácsolom neked, a lehető legnagyobb jóindulattal, hogy kezd el még most ledolgozni azt a plusz súlyt és ne bízd el magad azzal, hogy a sport majd mindent megold. Nem old meg mindent, épp ezért van olyan sok kövér sportoló, akik amúgy mozognak, de ettől függetlenül túlsúlyosak és nekik a legnehezebb lefogyni, mert ha megszokod, hogy csak úgy sportolsz, hogy mellette sokat eszel, akkor irtó nehéz lesz úgy sportolnod aztán, hogy kevesebbet eszel. Viszont most még nincs semmi veszve és addig üsd a vasat amíg meleg- ergo ha leakarsz fogyni, akkor most van rá az ideális időszak, mert később már nem biztos, hogy ilyen egyszerű lesz.
Nem mondtad, hogy milyen stílust csinálsz én meg arra voltál kíváncsi.
1.Este 7 előtt oldd meg a vacsorát
2. http://www.youtube.com/watch?v=C5mLzLTA2bk
3. KB 1-2 év múlva magasodsz akkor nagyon elkezdesz nőni és
megoszlik a súly.
4.Azért kérdeztem a stílust mert a belső stílusoknál a belső erő miatt egy kicsit megnő a has.
Wudang kungfuzok.És sokféle stílust csinálunk pl:tigris stb.
De nem a hasam nőtt meg hanam a hájam.
Járj le futni pl.
Szerintem neked a táplálkozásoddal van gond.
Szokj le először is a gyorséttermekről már ha jársz.
Aztán egyél kevesebb húst több zöldséget.
Pl: Ne egyél sok tésztát meg kenyeret zsömlét.
Több zöldséget, gyümölcsöt, halat egyél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!