Az úszás jó sport arra, hogy fogyjak?
Szeretnék leadni kb. 15 kilót, most 76 kg vagyok, 63-65 kg szeretnék lenni, mint régen.
Az "ugra-bugra" tornát nem igazán birom, mert a térdeim kivannak, ezért gondoltam, hogy eljárok heti 4-5-ször úszni.
Mennyi időt kell úszni naponta, hogy érjen valamit?
Tényleg kíméli az izületeket?
Egyébként egy 25 éves lány vagyok.
Én ezt nem értem. Ha viszont szépen lassan úszkálok, annak mi értelme van? Akkor nem fáradok ki, és akkor nem ér semmit az egész.
Vagy hülyén gondolom? Jaj, nem tudom mit csináljak. Tényleg nem értem. :(
Nem részben igaza van a válaszadónak.
Az úszás amúgy nem az igazi. Nem indítja be kellőképp a termogenikus folyamatokat.
Az aerob edzés égeti a legjobban a zsírt, ez tény. Az pedig nem úszás.
És hogy miért kell lassan?
Azért hogy ne legyen túlzott izommunka és a szervezeted a lassú sokáig tartó mozgás során lebontsa a zsírsejteket zsírsavakká, ketonokká stb........ Ez pedig csak meleg thermogenikus környezetben lehet.
Az utolsó válaszolónak van igaza.
Igazán elgondolkodhatnál, hogy a hideg vízben a vérerek összehúzódnak, vérkeringés lassul, és zsírleadás sem lehetséges, mivel a hideg ellen, na mivel védekezik a szervezet? ...
A zsírtartalék megóvásával, úgy van.
Tehát ezzel zsírraktározásra készteted a testedet.
Az úszás, mint mozgásforma élettani hatását tekintve sem túl előnyös, talán csak a tüdő kapacítására és a szívre van jó hatással, tehát egészséges ugyan, de mint zsírégető edzés nem hatásos. Egyszerűen azért, mert az izmaid oxigénhiánytól előbb kifáradnak (elfáradsz, levegőért kapkodsz) mint hogy elég intenzíven meg tudnád dolgoztatni őket.
Vagy jelentkezzen az, akinek volt már pl. izomláza úszástól!?
Hát nekem tuti kis izomlázaim szoktak lenni úszás után.
Az alakformáló hatásai pedig közismertek, ússz nuygodtan. A hátúszás a gerincnek külön jó, a mellúszás pedig szintén olyan típusú úszás, amit sokáig tudsz csinálni kifulladás nélkül. és attól még, hogy nem kapkodsz levegő után, igenis dolgoznak az izmaid. Gondolj egy jógaórára. Egy reumás csiga is gyorsabban mozog, mint a jógázó, mégis darabokban vagy másnap az izomláztól utána...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!