Mi a legjobb a diéta szempontjából? Natúr joghurt, tejföl vagy kefir?
Sokan írták már, hogy igazából minden tejterméket ki kéne hagynom az étkezésekből (nem tudom, hogy ez helyes-e így), azonban sok salátát készítek, amihez eddig tejfölt használtam az öntet kikeveréséhez, mert anélkül nem bírom megenni őket. Mégis melyiket ajánljátok, ha a három közül kell választanom? Melyikkel teszek a legkevésbé kárt a fogyókúrámnak? (már ha lehet ilyet mondani)
Egyébként sok-sok zöldséget, gyümölcsöt, (főleg fehér) húst eszek, esetleg teljes kiőrlésű kenyeret (de azt ritkán). Egyébként nem eszek pékárut, rizst és burgonyát sem már egy ideje. De a fenti tejtermékeket nem tudom hova tenni.
Sajnálom, ha esetleg hülyeséget kérdeztem, de ez a tejtermék-elhagyásos mizéria nekem gyanús. Segítségeteket előre is köszönöm,
24/N
Szerintem azt edd, amelyiket szereted. Csak MÉRTÉKKEL.
Hátha jön valami okos, aki megmondja, hogy melyik jobb egy diétában.
Na majd úgyis jön valaki, aki megmondja, hogy a tejtermékek milyen károsak... Egyed őket nyugodtan, csak mértékkel.
Tejfölt csak nagyon-nagyon keveset és inkább 10-12 százalékosat. Kefirt és natur joghurtot már többet ehetsz, de ha estére akarod a salátaöntethez, akkor inkább válaszd a zsírszegény natúr joghurtot (kefirek és natúr joghurtok egyébként kb. ugyanolyan zsírosak, ellenben a zsírszegény joghurtban csak minimális zsír van - kefirből viszont nem láttam még zsírszegényt).
Persze mértékkel edd a tejtermékeket, ne egy vödörnyit egy nap :)
Én 62 kilóról 54-re fogytam életmódváltással (kevés ch, több fehérje, semmi pékáru, sok folyadék, sok mozgás), zsírból, tartósan. És mindig ettem tejtermékeket, csak mértékkel. Ennyi a titok :)
Natur joghurt és a kefír módjával mehet. A tejföl az nem.
Én a glikémiás indexen alapuló programot csinálom, az étrendet végig nézve 3 naponta ír egy egy kevés joghurtot vagy kefírt (50g).
Mivel a glikémiás index nem veszi figyelembe a tejtermékek hatását, az ilyen elvet követő válaszolók nagy eséllyel kudarccal néznek szembe.
Jelen tudásunk szerint nincs érdemleges különbség a tejföl-joghurt-kefir hatásai között. A zsírfóbiások a tejföltől fognak félteni, de a tudománytól és a valóságtól ők távol állnak.
Érlelt sajtokban módosulhat a tej hormon és fehérjetartalma, de a friss tejtermékekben ez nem figyelhető meg. Mind rossz. Azaz fogyaszd azt amelyiket jobban szereted, ha mindenképpen ilyeneket ennél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!