Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Normális, hogy a mérleg ilyen...

Normális, hogy a mérleg ilyen eltéréseket mutat? Ha igen, mitől lehet?

Figyelt kérdés

Reggel szoktam magam mérni, evés előtt. Pénteken 65.85 kg-t mutatott, vasárnap már 67.0-t, ma meg 66.40-et. Ez nekem kicsit durva ingadozásnak tűnik, az igaz hogy péntek este kicsit "rossz" voltam és eltértem az előírt étrendemtől, de akkor is csak 1 vacsora erejéig, és korántsem ettem se sokat, se édességet vagy ilyesmit. Azóta meg ugyanúgy csinálom a diétát.

A mérleg új, nemrég vettük, eddig konzisztens volt, de azért vettük mert az előző mérleg is mutatott napról-napra érdekes, akár +2 kilós változásokat is, gondoltuk az nem elég megbízható.

Valami magyarázatot nem tud erre valaki?

2013. febr. 4. 11:19
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat! Nem szoktam amúgy minden nap mérni magam, csak 2-3 naponta, most hétfőn azért mértem megint meg, mert vasárnap annyival több volt, hogy megijedtem.
2013. febr. 4. 13:58
 12/14 poiu ***** válasza:
Szerintem is, mint mindneki szerint. 1, esetleg 2 kilós napi ingadozás normális, ha kicsit sósabbat ettél, több vizet tartasz bent stb. Én minden reggel mérem magam, és úgy látom, hogy 4-5 nap tendenciája mutat valamit. Szerintem ez a jó módszer, mert ha egy héten csak egyszer mére magad, pont az ingadozást látod, akkor is ha változatlan a súlyod, és fordítva, ha alóban híztál egy kilót legyinthetsz, mert ez csak ingadozás...
2013. febr. 5. 15:13
 13/14 anonim válasza:
Én is ugyanígy vagyok. Azt olvastam, hogy hetente egyszer elég mérni a súlyunkat. Mivel nem bírom megállni, hogy rápattanjak a mérlegre (hiszen a fürdőszobában van), úgy döntöttem, mindig csak a hétfő reggeli mérést veszem figyelembe. Neked is ajánlom.
2013. febr. 18. 15:48
 14/14 poiu ***** válasza:
Jó a hétfő reggel, de szerintem jobb, ha az előző pár napot veszed figyelmebe. Akkor még nem késő benyomni egy fehérje napot, vagy böjtöt, attól függően, hogy mi a diétád.
2013. febr. 19. 08:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!