Mennyi igaziból akkor a kalóriafelhasználásom? 500 kcal különbség.
Van egy mérlegem, ami mindent mér, eszerint 64 kg, 27,8% zsír, 33% izom, 51% víz, 10% csont vagyok és az ajánlott napi kalóriafelhasználásom 2200 kcal. Viszont a kaloriabázis.hun beírom az adataimat, akkor csak 1600 kcal-t ír napi felhasználásnak, és ha fogyni szeretnék 3 kilót 2 hónap alatt, már csak 1200 kcalt engedne naponta.
Nem kevés ez? (168 cm, 40 éves nő)
A mérleg kizarólag a súlyodat tudja rendesen mérni, a testzsir, stb % mérés egyáltalán nem reális értékeket ad.
Ugyanis ezt úgy mérné, hogy pici áramot bocsájt a testedbe és a visszaverödésböl számitja ki az ellenállást, ebböl meg következtet az "összetételedre".
De mivel az áramerösség igen pici (lehet csak, hogy ne érezd kellemetlennek), ezért max. a térdedig jut el, és csak a lábszáradra vonatkoznak ezek az értékek.
A napi kalóriaszükségletedet kiszámolni itt tudod:
A kalóriabázis nem ad reális értéket, mert nem veszi figyelembe a korodat, ami miatt pedig elég nagy eltérések vannak a felhasználásban. A belinkelt oldal viszont elég jó értékeket ad, és ha tényleg betartod, akkor heti egy kg fogyás minden további nélkül lehetséges.
A TaplalkozasHarcmuves megint irja a hülyeségeket, ne hallgass rá, mert gondolkodni nem tud, csak azt szajkózza állandóan, amit valahol olvasott, és igaz ugyan, hogy semmi értelme, de neki ez a "vallása"
A kalóriaszámolással igenis lehet fogyni (és nemcsak a fiatalok szerint), és ha jól csinálod, akkor egyrészt minden szükséges tápanyagot megkapsz, másrészt nem leszel közben éhes sem.
Le lehet, csak fölösleges macera, illetve életszerűtlen. Hol állítottam ellenkezőjét, miért nem tudok gondolkodni? Ejj, ez a gondolkodás dolog a gyengémbe talált, büszke vagyok a gondolkodásomra, itt nem kéne sértegetni. Találj ki valami mást, indulj ki abból hogy.. nem is tudom.. van 1000 hibám mint mindenkinek (gondolom), de ne a logikámat, eszemet szapuld mert ááÁÁ nem esik jól :S
XDDD
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!