Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Mennyi igaziból akkor a...

Mennyi igaziból akkor a kalóriafelhasználásom? 500 kcal különbség.

Figyelt kérdés

Van egy mérlegem, ami mindent mér, eszerint 64 kg, 27,8% zsír, 33% izom, 51% víz, 10% csont vagyok és az ajánlott napi kalóriafelhasználásom 2200 kcal. Viszont a kaloriabázis.hun beírom az adataimat, akkor csak 1600 kcal-t ír napi felhasználásnak, és ha fogyni szeretnék 3 kilót 2 hónap alatt, már csak 1200 kcalt engedne naponta.

Nem kevés ez? (168 cm, 40 éves nő)

2013. febr. 1. 07:47
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

A mérleg kizarólag a súlyodat tudja rendesen mérni, a testzsir, stb % mérés egyáltalán nem reális értékeket ad.

Ugyanis ezt úgy mérné, hogy pici áramot bocsájt a testedbe és a visszaverödésböl számitja ki az ellenállást, ebböl meg következtet az "összetételedre".

De mivel az áramerösség igen pici (lehet csak, hogy ne érezd kellemetlennek), ezért max. a térdedig jut el, és csak a lábszáradra vonatkoznak ezek az értékek.

A napi kalóriaszükségletedet kiszámolni itt tudod:

[link]

A kalóriabázis nem ad reális értéket, mert nem veszi figyelembe a korodat, ami miatt pedig elég nagy eltérések vannak a felhasználásban. A belinkelt oldal viszont elég jó értékeket ad, és ha tényleg betartod, akkor heti egy kg fogyás minden további nélkül lehetséges.

2013. febr. 1. 08:04
 2/4 anonim ***** válasza:

A TaplalkozasHarcmuves megint irja a hülyeségeket, ne hallgass rá, mert gondolkodni nem tud, csak azt szajkózza állandóan, amit valahol olvasott, és igaz ugyan, hogy semmi értelme, de neki ez a "vallása"

A kalóriaszámolással igenis lehet fogyni (és nemcsak a fiatalok szerint), és ha jól csinálod, akkor egyrészt minden szükséges tápanyagot megkapsz, másrészt nem leszel közben éhes sem.

2013. febr. 1. 11:44
 3/4 anonim ***** válasza:
90%

Le lehet, csak fölösleges macera, illetve életszerűtlen. Hol állítottam ellenkezőjét, miért nem tudok gondolkodni? Ejj, ez a gondolkodás dolog a gyengémbe talált, büszke vagyok a gondolkodásomra, itt nem kéne sértegetni. Találj ki valami mást, indulj ki abból hogy.. nem is tudom.. van 1000 hibám mint mindenkinek (gondolom), de ne a logikámat, eszemet szapuld mert ááÁÁ nem esik jól :S

XDDD

2013. febr. 1. 12:00
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat, mindenkinek pozitivat adok, de az első volt a leghasznosabb most. :)
2013. febr. 1. 12:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!