Ha sok bennük a cukor, akkor hogyhogy alacsony a glikémiás indexük a gyümölcsöknek akár nyersen, vagy aszalva?
A cukornak is van pár fajtája és a gyümölcs cukor egészségesebb, mint más cukor félék.
A cukrosoknak és a diétázóknak is inkább a gyümölcscukrot /fruktózt/ ajánlják ha nem akarnak műanyag édesítőt használni.
Attól hogy 'más', még nem egészségesebb.
Más. A glikémiás index önmagában semmit sem jelent.
Fruktóz, ami nem okoz közvetlenül vércukor emelkedést.
A GI pedig a vércukorszint emelkedést mutatja, na most kit érdekel a vércukorszint emelkedés? A GI tekintetében a tej egy kedvező élelmiszer.. alacsony glikémiás indexszel.
A GI azt sem veszi figyelembe, hogy mennyi inzulintermelés mellett marad alacsony a vércukorszint. A teljes őrlésű lisztekre kitalálták hogy jók, mert alacsony glikémiás indexűek. Az, hogy óriási mennyiségű inzulint választ ki közben a hasnyálmirigyünk és EZÉRT alacsony a GI-jük, ez el lett hallgatva. Az átlagembernek tök mindegy is, legyen tej kenyér cirkusz, legyen neki "egészséges" tk liszt amin elcsámcsoghat. Ennyibe vagytok véve.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!