Terheleses cukor vizsgalaton alacsony cukor?
Sziasztok!
Ma voltam terheleses cukron es borzaszto roszul lettem. lefektettek, vernyomast mertek, szokasos aztan jobban lettem. Azt tanacsoltak hivjam visza oket az eredmeny miatt ( mivel a vernyomasom jo lett valoszinu a cukrommal lett gond) es az eredmenyem ehgyomorra terheles elott 4,7 lett terheles utan pedig 3,2.
Nagyon meglepett hiszen inkabb magas szokott neha lenni a cukrom, igy erre nem szamitottam. Dokihoz jpvoheten megyek. Van akinek hasonlo lett? Kellett valamire figyelni? Etkezes stb? Vagy ne is foglalkozzak vele?
25+1 hkm
Én állandóan édességet falok (sajnos) így nagyon féltem, hogy milyen lesz az eredményem, azt hittem már rég cukrossá ettem magam. Ehhez képest a terhelés előtt 3,85 volt utána pedig 3,53. Én már voltam azóta dokinál is, védőnőnél is, de senki nem foglalkozott a dologgal, nem mondtak semmit, amire oda kéne figyelnem. Rosszul mondjuk nem lettem a vizsgálatkor. :)
30hkm
Ez gond! Nekem is ez volt, a terhelt cukor beesett az éhgyomri alá, és azt mondták, ez inzulinrezisztenciára utal! Inzulinértéket nem néztek? Ilyenkor a cukorra túllő a hasnyálmirigy, és több inzulint termel, mint kéne, ezért kevesebb a terhelt cukor. Amit tehetsz: csökkentsd a szénhidrátbevitelt, és az is inkább lassú felszívódású legyen (fehér kenyér helyett tönkölykenyér, sima cukor helyett nádcukor stb.). Sajnos sok orvos nem foglalkozik vele, merthogy határértéken belül van, így pedig kifejlődhet cukorbetegség, mert a hasnyálmirigy egy idő után kifárad!
Üdv: egy EÜ-s
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!