Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Melyik a leghatásosabb,...

Melyik a leghatásosabb, hosszútávú, egészséges és könnyen betartható diéta?

Figyelt kérdés
10 Kg-ot szeretnék leadni nyárra. De nem tudom eldönteni melyik a legjobb módszer rá.

2013. jan. 25. 23:31
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

Szeretsz, enni, de úgy sincs időd. Ócska kaját sem. Ha nincs időd: ne pogácsát vegyél vagy péksütit, hanem legyen nálad szeletelt zöldség, vagy harapj egy almát. Vagy kettőt. Máris nem koplalás.

Egyszer hazaérsz, aztán eszel húsos-zöldséges főtt ételt. Mindegy, nap közben sem koplaltál csak olyat ettél ami hordozható, könnyen fogyasztható.

Az tudtuk, hogy a töltött káposzta egy igen egészséges, tej- és gluténmentes igazi magyaros kaja? Ha a hús tölteléket rizs nélkül csinálják, akkor az egész hús és zöldség. Elég laktató kaja hírében áll, ahhoz képest hogy tök fogyókúrás ;)))

2013. jan. 26. 21:16
 12/14 anonim válasza:

Én is szeretnék leadni6-8 kg-ot, és nekem is ismerős az érzés, hogy nagyon szeretek enni...:(

Sikerült lefogynod aztán? Ha igen, hogyan?

2014. aug. 24. 20:20
 13/14 A kérdező kommentje:
Egyszer fogytam le 10kg-ot úgy, hogy keveset ettem és mindennap sportoltam. Csináltam, mert beakartam jutni a rendőrségre. De amint elment a motivációm szép lassan visszajött a 10 kg, és jelenleg ott tartok, hogy örülök, hog nem a duplája jött vissza. De a munka és a stressz megteszi hatását... :D
2014. szept. 6. 23:13
 14/14 anonim ***** válasza:

Szia kedves kérdező!

Remélem, hogy nézed még a kérdésed, és el fogod tudni olvasni, amit most írok.

19 éves vagyok, jelenleg 96 kg (Egyáltalán nem nézek ki annyinak, maximum 80 -nem vagyok az a szétfolyós alkat). Az eddig eltelt hónapok az idei évből nagyon nehezek voltak, mind a két szülőmet el kellett temetnem. Eddig sem voltam sovány, de a gyász és a mérhetetlen szomorúság miatt nekiálltam zabálni -nem is keveset. Most, kb. 4 napja döntöttem el, amikor ráálltam a mérlegre, hogy elegem volt, nem tehetem ezt magammal. Örülnöm kéne annak, hogy egészségesnek születtem, nem enni a sok szart.

Az elmúlt években rengeteg diétát kipróbáltam már: Norbi, Paleo, stb... de egy idő után mindig feladtam. Ez általában 1-2 hónap után következett be. Rájöttem, hogy a probléma mindig az volt, hogy 180 fokosan megváltoztattam az életem, az egyik pillanatban még csokit és csipszet majszoltam, a másikban meg már a szénhidrát szó hallatán az ájulás kerülgetett. Hatalmas elvárásokat tűztem magam elé: 15 kg 3 hónap alatt, minél gyorsabban fogyok annál jobb.

Most nagyon tudatosan álltam az étkezésem és az életstílusom megreformálása mellé. Kötelezem magam arra, hogy egyek minőségi szénhidrátot ebédre (Barna rizs párolt zöldséggel, teljes kiőrlésű tészta, hüvelyesek), mert pont ennek az elvonásától szenvedtem a leginkább. Az emberi szervezetnek szüksége van a szénhidrátra, nem lehet csak húsokon és zöldségeken élni. Minden második nap tornázom -nem sokat, amennyit bírok, de azért megdolgoztatom magam. Igyekszem minél többet sétálni (az egyetemen nem használom a liftet, ha egy picit távolabbi boltba megyek, akkor sétálok és egyéb apró mozgások, amik hasznosak a szervezetünknek), sok teát és gyógyteát iszom, citromos víz, búzafűlé ital is a napi folyadékok között van.

A tervem az, hogy fél év alatt 15 kg-ot adok le, ez szerintem eléggé az egészséges tartományon belül mozog. Már meg is vettem most a H&M-ben a motiváló nadrágomat a farmeres akcióban, remélem, hogy a 33/32-es már fel fog rám jönni karácsony környékén. (előtte vagy utána, már részletkérdés)

Remélem tudtam segíteni, szerintem a mértékletesség és a minőségi ételek fogyasztása az egyik legfontosabb egy diétában.

U.i.: az életmódváltás pozitív hatása, hogy el kezdtem főzni -és szerintem egészen jól kezdem csinálni.

2014. szept. 13. 18:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!