Akiknek nagy izmaik vannak azok egész nap fehérjét esznek?
Elolvastam és te írkálsz baromságokat. 5% fehérje?? Lol.
de írj még ilyen okosakat, hadd röhögjön mindenki. :)
A babának se lenne elég az anyatej, ha súlyzós edzést végezne, és izomtömegben fejlődni akarna. :)
Te mondd csak, milyen 5%-ról beszélsz? :D Egyszer az FDA ajánlás az 5%, utána meg az anyatej fehérjetartalma :D De minek az 5 százaléka? Az FDA napi 50 gramm fehérjét ajánlj egy átlagos embernek, sportolóknak (terhes nőknek stb) többet: Additional protein is suggested for athletes to combat the stress on muscle fibers and to provide recovery.
Read more: FDA & Daily Protein | eHow.com [link]
Az általad mutatott linken egy adat van az 5%-ra: egy adag anyatej mekkora hányadát teszi ki a napi fehérjeszükségletnek. Mivel 2,5 grammot ír, és 50 az összes, ezért könnyen kiszámolható, hogy ez tényleg 5%. De az, hogy ".Persze az FDA is 5% napi fehérjét ajánl mindenki számára," teljesen értelmezhetetlen, gugli sem ad rá semmit. Vagy netán a napi kalóriaszükséglet 5%-a menjn fehérjéből? Egy orvosi oldal 15öt mond, én élelmiszerkémián pedig 8-16%-ról tanultam, szóval még ez se jó.
És beszólsz arra, hogy proteinnek hívják az amcsi cégek? Jóhogy, ott ez a neve. Ezt a nevet még Jacob Berzelius, a híres svéd kémikus adta eme vegyületcsoportnak 1838ban, görög eredetű, azt jelenti "elsődleges fontosságú". Tehát nem csak egy amcsi puccos reklámszöveg.
A fehérjedús táplálkozásban pedig ott a logika, hogy tapasztalati érték, jó lenne '5%' fehérjével izmosodni, de sajnos nem lehet. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!