Valamit rosszul csinálok?
Kb. ez a 3. hetem, hogy elkezdtem normálisan fogyózni, ami annyit jelent, hogy reggelire eszek szénhidrátot meg kicsit többet, utána pedig szegényebben étkezem. Eszek gyümölcsöt, joghurtot stb. 4-5 után nem eszem. Lement 2 hét alatt 3 kiló. Közben a 2. héten elkezdtem sportolni, járok futni , aerobikra. 1 órát futok meg az edzés is elég intenzív. Az étkezést ugyanúgy betartom, csak elkezdtem sportolni és észrevettem, hogy visszajött az a 3 kiló. Miért van ez szerintetek?
Ja amúgy 170/73 vagyok jelenleg
Nem sikerült jól enni.
Reggel a szénhidrát, a joghurtevés bár lehet hogy most a tévé feketepákó és győzike helyett ilyeneket sugall, ez a divatos, de az emberi test igényei régóta konstansok.. és nem tejtermékre meg reggeli szénhidrátra van szükségünk.
Ennyi a gond.
Alternatív válasz, bár nem tartom valószínűnek, az izom nehezebb mint a zsír. Ha elkezdesz edzeni, az izmaidban több tápanyag raktározódik, el megszűnik hasonlóan gyorsan ha nem edz az ember. Bár én a táplálkozást vizsgálnám felül. Ha reggel van szénhidrát (zab? rozskenyér? :S ) és tejtermék, akkor más problémás étel is lehet.
Összességében nem eszel túl keveset, jóllaksz?
Én is hason cipőben járok mint te. Nekem is ez a 3. hetem és én is azt vettem észre, hogy hízok, pedig nem étkezem másként, sőt én nem is sportolok másként, az elmúlt 3 napban leginkább sehogy, mert becsípődtem, de ez most lényegtelen.
Nekem az orvosom azt mondta soha nem szabad jóllakni, csak majdnem, ez a többször kevesebbet.
Próbáld ki, hogy nem eszel joghurtot, nem eszel annyi szénhidrátot, csak délelőtt eszel gyümölcsöt. Más étkezéskor zöldség és hús. Én ezt fogom tenni. Hátha beválik.
Táplálkozásnál költséget úgy lehet spórolni hátrányok nélkül, hogy több zöldséget eszünk.
Tudom hogy nagyon nehéz ebben a "kellemes" országban kijönni a fizetésekből, de amíg lehet kapni zöldségeket 100 forint körül (káposzták, hagymák) illetve 300 forint/kg alatt még télen is tucatnyi zöldséget be lehet szerezni, addig szerintem nincs minden veszve.
A kedvenc párolt zöldségem (akár hús nélkül is komplett étkezés) pörköltként, piros paprikásan elkészíteni, megpárolni zsiradékon és sok hagymán, fokhagymán a felszecskázott káposztát, kelkáposztát, vagy éppen amit még gondolunk beletenni. Lehet salátákat, spenótot-sóskát, így már egész ijesztő színek is kijöhetnek.. :D Illetve talán ezek télen drágák..
Szóval kápi zsíron, hagymával, esetleg kis szalonna alapon, én ajánlom a csípős fűszerezést.
Párolt zöldség bő lével felhúzva leves is lehet, szerintem csak a képzelet szab határt..
És tagadhatatlan, hogy vegánok mindenféle zöldségeken jól elélnek, na ha hozzájuk képest valamennyi állati eredetű táplálékot (húst, belsőséget) is fogyasztunk, nem is kell feltétlen sokat, vagy minden nap (pénztárca kérdése) akkor meglepően jó táplálkozást keríthetünk az egészségünk megóvása érdekében.
Csak a dietetikusunk meg ne tudja, hogy nem eszünk lisztet-cukrot-tejet, mert infarktust kap ijedtében... :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!