Multivitaminok szedése tényleg nagy étvágyat okoz, és hátráltatja a testsúlycsökkenést?
'Multivitaminra', különböző vitaminokra szükségünk van az élethez, mint ahogyan egyéb tápanyagokra is. A vitaminok többségét bevihetjük természetes módon, de akár táplálék kiegészítőkkel. Az étvágy nem az elhízásunkat okozza, hanem segít elkerülni hogy éhen haljunk.
Az étvágy és a vitamin fogyasztás összefüggéséről komoly írást még nem láttam. Az azonban biztos, hogy vitaminhiányos állapotban, hiánybetegségek miatt előfordulhat étvágytalanság.
Biztos ember függő, benne vagyok pár fogyi klubban és van, aki éhesebb lett tőle, más nem.
Valamelyikre meg mintha ráírták volna, hogy éhség érzést okozhat.
A b-vitaminról sokan állítják ezt. De én még mindig nem tartom az éhséget az elhízással összefüggőnek.
A multivitaminoknál arra kell vigyázni, hogy sok tabletta (általában a legfelkapottabbak) sok mindenből tartalmaznak szinte semennyit. 40-60mg c-vitamin, a napi ajánlott bevitel, oké de a valódi igény kevesebb mint tizede. Ugyan ez a többi mikroelemre, vitaminra is igaz általában.
Én magamnak a legjobbat akarom, c-vitamint, d-vitamint és omega3 zsírsavat eszem. Ezek gyakorlatilag minden magyar számára hasznosak, hiszen egyikünk sem él egész nap napsütésben, fedetlen bőrrel (d-vitamint ezért kell pótolni, legalább ősszel-télen) ha akarunk sem tudunk elég c-vitamint enni zöldségekből, gyümölcsökből és nem vagyunk éppen tengerparti, halfogyasztó nemzet.
Ezeken felül én csak panasz esetén szednék mást.
Taplalkozasharcmuves
Te külön D vitamint honnan szerzel be, és ezt porban vagy kapszulában szeded? Csak kérdezem-
Nézz szét jobban szerintem, mert az Activalnál olcsóbban is kapsz hasonló hatóanyag tartalmú multivitamint. Én Juvitásat szedek.
Én is a B-vitaminokról hallottam ilyeneket, meg a Béres-cseppről (Mg, Ca miatt talán). Egy sima multivitamin nem hiszem, hogy ilyen hatású. Másrészt, ha fogysz, úgyis figyelsz, hogy mennyit eszel (akár számolva, akár csak nézve az adagokat). Nem fogsz észrevétlenül egy helyett két tányérral enni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!