Szerintetek szükség van pluszban bevitt vitaminokra (multivitaminok)?
Az attól függ, hogy valakinek mennyire erős az immunrendszere. Aki úgy ment neki a télnek, hogy nyáron, ősszel megfelelő minőségű, mennyiségű vitamint evett, és a tél folyamán szinte minimálist, azoknál is előfordulhat, hogy szükséges valami pótlás így tél végén.
Aki pedig még ősszel sem tudta "feltölteni" a szervezetét, annál biztosan segít a multivitamin, de azt is csak mértékkel.
Alapjaiban nem vagyok "bogyó-párti". Inkább a természetes kajákból igyekszem összeszedni, de nem hiszem, hogy napi 3-5 alkalom szükséges lenne a szinten-tartáshoz. Minden héten főzök a fagyóba elraktározott zöldségek közül valamit. Azon kívül szinte minden nap eszek nyers hordós aprókáposztát, ennek a kajának van a legnagyobb C-vitamin tartalma így télen.
Multit csak akkor, ha azt érzem, hogy "kerülget" valami megfázás-féle, 2-3 napig szedem, megelőzésképpen.
Én is alapból természetes-párti vagyok. Én amúgy a tél folyamán egy kúra pártján állok, de bizonytalan vagyok az egészben, mindenki mást mond.
Viszont szerintem nem lehet erősíteni az immunrendszert, és ha lehetne, csak ártanánk magunknak.
Ja érdekes, sokan immungyengítő kezelés mellett élnek vígan hosszú éveket.
Ha szeretnéd, linkelek párat.
Mi miatt nincs időd? Családod lett - gyerek - vagy a válság kizsákmányoló munkája?
Azért a vitaminok nem az immunrendszer miatt kellenek, illetve nem csak.
Amik hatásos "immunerősítők", azok vagy legyengített kórokozókat tartalmaznak, amik ellen megtanul védekezni a szervezet (pl. Broncho-Waxom, ha elírtam abba ne kössetek bele :))))) ), vagy természetes vírus- és baktérimölő anyagokat tartalmaznak. De egyik se az immunrendszer stimulálása révén hat.
Van olyan is, rákosoknak, de elvileg az is "csak" a fehérvérsejtek számát növeli.
[link] (ugyanennél az orvosnál rákereshetsz még immunrendszer, immunrendszer erősítése, stb címszavakra is)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!