Aki teljes mértékben kiiktatta az étrendjéből a kenyeret, az mivel helyettesíti?
Az úgy volt, hogy passzolt a kenyér a pörkölthöz, passzolt hozzá egy kis pálinka is, utána adta magát néhány törvénybe ütköző erőszakos cselekedet..
De az ember hallgat a józan eszére, elhagyja a rossz szokásait - mint a kenyérevés, még ha úgy passzol is sok kajához -.
Ennyit lehet tenni, a kenyér egy drog, függőséget okozó anyagokat tartalmaz, isteni finom.. de minden drogosnak van lehetősége másképp dönteni, de rászokás után sohasem könnyű..
A krumplit, kukoricát, hüvelyeseket zöldségnek tekintjük?
Mert ezeknek is hasonlóan magas keményítő tartalmuk van, ugyan olyan bélfalat károsító anyagokat tartalmaznak mint a gabona lisztek stb.
Egyébként ilyen magőrleménylisztes kenyeret nem próbálsz ki? Én nem fáradtam még vele, de finom kenyereket sütnek belőlük. Kell nézni recepteket.
"bélfalat károsító, tápanyagfelszívódást gátló anyagok"
a kukoricában mi van ilyen? és a krumpli? sok van ezekben?
A burgonyában olyan sok (lektin) van, hogy még a paradicsomot (szintén burgonyaféle!) is érdemes osztályozni. A piros, szép nagy, érett paradicsomok (rá lehet keresni a fajtákra, én nem jegyzek meg adatbázisokat) alacsony lektin tartalmúak, de a kicsi paradicsomok, koktél paradicsomok, pirostól eltérőek (sárga, vagy zöld éretlen) bizony sok lektint tartalmaznak.
A burgonya, gabonák pedig túl sokat.
Kukoricával kevesebbet foglalkoztam, olvassátok el ezt.
Ez egy szélsőséges cikk, de sok igazság van benne. Nem kell sosem szélsőségesnek lenni.. de érdemes sok mindent újragondolni például ezt a cikket is felhasználva a kukoricáról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!