Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » Szerinted nem szemétség, hogy...

Szerinted nem szemétség, hogy bár anyáék mgtehetnék anyagilag, nem kapok otthonra egy elliptikus trénert?

Figyelt kérdés

Nagyon le szeretnék fogyni, ez az újévi fogadalmam is.

Nővéremnél (ő már elköltözött) kipróbáltam, hogy milyen is elliptikus tréneren edzeni, ő vett már magának egyet, és nagyon bejött nekem, jól megmozgat, megizzaszt.

Anyáéknak már hónapok óta könyörgöm, hogy vegyenek nekem egy ilyet, szerintem annyira nem drága, hogy ne tudnák megvenni, plusz az ő egészségüknek is jót tenne, apám is elhízott...

És mi a tipikus válasz, amit adnak: csináljak felüléseket, minden nap több százat, mert csak attól fog lemenni a hasam...

Fogalmuk sincs róla, hogy működik egy diéta, az egészséges táplálkozásról sincsen, nem hiába tartunk itt...

Ne értsetek félre: én nem egy elkényeztetett kis tini vagyok, nem szoktam obégatni fölösleges dolgokért, a telefonom is többéves, a számítógépem is, ruhát vásárolni is 4-5 havonta járok...

De úgy érzem, hogy ez egy olyan dolog, ami igenis fontos lenne, hiszen az egészségemet (egészségünket) szolgálná, a szüleim meg úgy állítanak be, mint valami kis retardáltat, mondván, hogy minek az nekünk, mert a felelülésektől megy le a pocak...

Ha nem veszik meg továbbra sem nekem, s nem lesz más választásom, max. eljárok konditerembe. Viszont konditeremmel kapcsolatban nagyon rosszak a tapasztalataim, volt, hogy többször is kiröhögtek, összesúgtak a hátam mögött, hogy jaj, milyen béna vagyok...

2013. jan. 8. 06:26
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Meglepő lesz a válaszom, de nem, nem szemétség szerintem.

Egyrészt azért, mert nem kaphatsz meg mindent, másrészt meg mert teljesen független az edzőgéptől a fogyásod.

Miért? Mert a táplálkozásodon múlik. Sz.art eszel? Idővel hájas zsírkirálynő leszel. Zöldséget és húst eszel? Ideális alakod lesz.

Edzeni felszerelés nélkül is lehet, ha valóban akarsz.

2013. jan. 8. 12:58
 12/16 anonim ***** válasza:

Kiegészítés: az elliptikus tréner NEM szolgálja jobban az egészséget, mint az otthon végzett saját testsúlyos erősítés.

Illetve meg sem közelíti a Jóga, Pilates, Taichi pozitív hatásait, ezek szintén nem felszerelésen múlnak. Azt hiszem teljesen úgy látom, hogy aki edzeni akar, annak nem a rendelkezésre álló gépeken múlik az edzése.

2013. jan. 8. 12:59
 13/16 anonim ***** válasza:
Nincs szükséged arra a gépre szóval nem szemétség. Ha nagyon sportolni akarsz akkor kocogj,ugrókötelezz,saját testsúlyos edzést csinálj (fekvőtámasz,felülés,lábemelés,guggolás,kitörés) vagy súlyzózz vagy bodyrock-os/Insanitys intervall edzést csinálj. 6-7 ezer forintért már lehet kapni súlyzót amivel egy jó darabig elvagy. És igazuk van,felülésezz,nem azért mert az "égetné el a zsírt" hanem mert az pakolja fel az izmot és anélkül nem leszel formás.
2013. jan. 8. 16:23
 14/16 anonim ***** válasza:

Szerintem sem az, főleg ha pl a kajádat finanszírozzák vagy adnak pénzt kondibérletre. (vagy azt zsebpénzből vennéd?) Ha meg otthon akarsz tornázni millió meg egy lehetőséged van. net, DVD

Amúgy az ilyen gépek nemcsak pénzen múlnak. Nálunk sincs mert nem férne el, rosszul mutatna a szobában stb.

2013. jan. 8. 16:28
 15/16 anonim válasza:
100%
Pár éve nálunk is ugyan ez a szitu volt, nekem azért nem vették meg, mert tudták nagyon jol, hogy használnám az els ő hétben utána csak egy felesleges gönc lenne. Aztán diákként nyáron dolgoztam, megvehettem volna de közben rájöttem, hogy azt a pénzt amit hónap alatt kerestem inkább beteszem bankba had kamatozzon, nem fogom felesleges dolgokra költeni. Nem a kodigépem múlik, hogy lefoygsz e , hanem a saját akaratodon. Tornázz ha rossz idő van kint, járj el futni , sétálni ha jó idő van. Egyél egészségesen.
2013. jan. 9. 12:40
 16/16 anonim ***** válasza:

Gyűjtögess rá,és vedd meg magadnak.Addig meg tornázz otthon.Fél évig jártam fitness terermbe,de utána már nem volt pénzem a bérletre(közel 10.000 ft/hó).Van norbi dvd-m,(le is lehet tölteni),van egy ezeréves,de működő szobabiciklink,van táncszőnyegem(5000 ft,ajánlom,mert rendesen megmozgat).Rájöttem,hogy itthon ingyen is tornázhatok.Nem röhög ki senki.

Használt szobabicót,vagy pl mondom ilyen táncszőnyeget lényegesen olcsóbban is kaphattok,míg össze nem gyűlik a pénz egy ellipszis gépre.Sok sikert!

2013. jan. 9. 17:25
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!