Kezdőoldal » Fogyókúrák » Egyéb kérdések » A térdem a baj. Nem átlagos...

A térdem a baj. Nem átlagos kérdés, ilyenkor mit tegyek? Légyszi ne csesszetek le?

Figyelt kérdés

Fősulin ingyenes a konditerem. Ősszel csomószor megcsináltam, hogy ittam energiaitalt/koff. tabit vettem be, és 9-10 km/h-n futottam futópadon elég sokáig. Rohadt jó érzés volt! Mármint nemcsak fogyi miatt, hanem felszabadít ha ilyen intenzíven sportolsz.

Azonban kb. 1,5 hónapja éreztem a térdemen, hogy valami nincs rendben. Régebben volt magnéziumhiányom, eléggé jó magnéziumot végigszedtem nyár végén (nem ilyen dm-es sz*r hanem jó minőségű) nem tudom, most megint ez lehet a gond?

Karácsonykor nem is volt nyitva a suli, így a konditerem se, így sokáig nem mentem edzeni, meg azelőtt se próbáltam nem terhelni a térdem.

Csak akkor fáj, ha futógépen futok. Ma kezdtem el újra edzeni: ellipszis trénereztem 35 percben (edzés első része) semmi térdfájdalom. Mondom: "ráállok a futógépre" először persze felvezetés, ami gyors sétát jelent. Hát 2-3 perc futás után (7,5 km/h-án) megint iszonyat elkezdett fájni a térdem. Lelassítottam, sétáltam: ekkor nem fájt. Megpróbáltam 8 percnyi séta után megint futni, hát alig telt el 2 perc futás, megint fájt...

de ha ellipszis tréneren vagyok, akkor nem. Néha van, hogy városban megfájdul, de nagy ritkán már. Ősszel fájt akkor is sokszor, ha mentem.

Légyszi, ne csesszetek le, hogy miért nem mentem el dokihoz, így meg úgy... vizsgaidőszak van, szülőkkel otthon gondok, fiúgond, szerelem... nem kell még hogy pasin/szülőn kivül más is lecsesszen. :S

A másik, hogy eléggé sok vizsga van, és - tudom, nem mentség! - de nagyon sokat cigizek mostanában. Decemberben kezdtem el sokat cigizni. Kb. 1 hónapja nem edzettem rendesen, ma összesen 50 perc volt. DE a 35. perc után (ellipszis trénerezés végén) éreztem mintha kicsit szúrna a szívemnél.

Meg ziháltam. Ez gondolom a cigi miatt van, ugye?

Légyszi, segítsetek! Milyen edzést válasszak? Mert úgy érzem, a futás mozgat meg legjobban. Nekem ugyanis az a jó edzés, ahol az egész testem meg tudom mozgatni (törzs, hát karok is mozognak) szobabicó ugye csak lábat mozgatja, ezért ezt nem szoktam, az ellipszis egy fokkal jobb, de most is érzem hogy a lábam elfáradt, ez egy nagyon kellemes fáradtság érzés nekem:) de a karomon meg a hátamon érzem hogy még "szívesen mozgatnám" szóval értitek.

Szoktam teniszezni, suliban tesi 1-ként fel kellett venni a tárgyat de nem sokat ért. Amúgy nincs pénzem így aerobicozni menni vagy mást csinálni, a suliban ingyenes a konditerem, azért járok oda.

Úszni nem szeretek, most futni meg nem akarok elmenni szabadba mert nagyon fázós vagyok, így ezért szoktam futógépen edzeni/bent teremben. Otthon karácsonykor tornáztam, természetesen most diétán vagyok, de ha nem mozgok akkor hiányzik!

Szerintetek az ellipszis tréner is jó edzés? Vagy mit csináljak a térdemmel, mert komolyan félek már futópadra állni hogy valami baj lesz a térdemmel és a mindennapokban is fájni fog:/ és edzeni akarok, de nem tudom milyen intenzív az ellipszis.

2013. jan. 3. 18:44
 1/4 anonim ***** válasza:
iszol elég vizet? nekem gyógytornászhallgató mondta a térdfájásomra(kitörések), hogy ha keveset iszom ,akkor fájhat a térd,mert oda kell folyadék. csak azért kérdezem, mert írtad, h sok koffeint vittél be, az meg kihajtja ráadásul.
2013. jan. 3. 18:58
 2/4 A kérdező kommentje:

épphogy sokat iszok, nyáron a meleg/meló miatt, télen azért mert fázom, és ilyenkor sok forró teát iszom + vizet is, edzés alatt is iszom folyton mert szomjas leszek.

Egy nap 3,5-4,5 litert tuti megiszom (tea, víz.) Kólát meg ilyen cukros sz*rt nem iszok.

2013. jan. 3. 21:33
 3/4 anonim ***** válasza:
2013. jan. 3. 23:48
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszi!
2013. jan. 4. 22:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!