Ha naponta leginkáb csak fehérjét eszek csökkeni fog a teszsírom?
Nem tudom miről írt az 1. válaszoló, valami orvosi krimiről talán, mindegy is.
Gyakorlatilag igen, a fehérje fogyasztás segít szinten tartani a vércukorszintünket, így abszolút megfelelő a fogyás alatt. De értelmetlen csak fehérjét enni, zsírokra is szükségünk van (szénhidrát szintetizálódik a testünkben, azt nem kell enni).
Ellenben a zöldségekkel mi a gond.. legolcsóbbak, és hasznosak a zöldségekben található növényi tápanyagok, semmi ok nincs ami miatt a "tömény fehérje" mellé ne ennénk zöldeket.
TaplalkozasHarcmuves
attol h ilye ostoba nevet adsz magadnak, kozbe még mellé lehet h egy egesznap otthon ulo chipszet zabalo okoskodo egyén vagy, attol még utanna olvashatnal h a naymértéku feherje fogyasztas koszvenyt okoz. vizeletben megno a feherje szint, eloszor az ujjak majd a tobi testrész is megdagadhat..
Ez teljesen igaz!
A rólam szóló része irreleváns, tehát felőlem igaz is lehet.. tökéletesen mindegy, a másik rész a köszvény és a fehérje fogyasztás összefüggéséről pedig így van! ... a rég megdőlt orvosi áltudományos dogmák szerint.
Viszont a valóságban, az emberi szervezet kitűnően alkalmazkodott a fehérje fogyasztáshoz, a vérünkben lévő húgysav ~ 2/3 része a saját fehérjéink anyagcseréje közben keletkezik és nem a táplálékkal bevitt fehérjéből keletkezik. Ugyanakkor a fehérje fogyasztás növeli a húgysav kiválasztást.
Viszont vannak olyan beteges táplálkozási szokásaink, amelyek valóban képesek a húgysavszintünket kórosan növelni, és köszvény kialakulásához vezetni. Nevetséges lesz az ötlet, de a játék kedvéért képzeljük el, mi lenne ha elkezdenénk az üzletekben élelmiszerek között kristálycukrot árulni (más néven répacukrot, vagy nádcukrot. szacharóznak neveznénk, ez a diszacharid egy részben glükózból, másik részben pedig FRUKTÓZBÓL áll).
Képzeljük el, hogy ezt a kristályos anyagot az emberek elkezdenék fogyasztani! Fruktózt vinnének be a szervezetükbe a gyümölcsevésen felül. Ezen kívül fruktózhoz jutna a testük például különböző élelmiszeripari termékekből (tudom, ez fantázia) tegyük fel cukrozott üdítőket árulnának, vagy a készételekbe, szószokba cukrot tennének, és ezt a sok cukrot az emberek megennék! (ez nevetséges, de előfordulhat).
A cukorral az emberek megnövelnék a FRUKTÓZ bevitelüket, ami a húgysav keletkezést fokozná a testükben, egyszerre ezzel a kiválasztást csökkentené a vesékben. Milyen katasztrófával járhatna ez?
És mielőtt a régi iskolák évtizedekkel ezelőtt megdőlt közhelyeire hivatkozva leszólná az írásaimat, kérem előbb kérdezzen, vagy minimum olvasson a FRUKTÓZról!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!