Mit tegyek hogy ne gondoljak állandóan a kajálásra? :S
jajj, csak alkoholt ne!!! Az egy csomó kalória, és szénhidrát, ráadásul lassítja az anyagcserét.
Ln ezeket javaslom:
Mindenképp az agyadat kell befolyásolnod. Saját tapasztalatból tudom, hogy sok kövér ember azért hízik, mert eszik ha kell ha nem. Ebbe leli örömét, és ebbe öli bánatát.
Szerintem van egy fontos dolog, amit eleinte tudatosan kezelni kell.
Tanulj meg különbséget tenni a valódi éhség érzet és a pszichés éhezés között.
Mi is a különbség? Valódi éhség az, amikor a szervezet nem jut megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékhoz, aminek következtében a sejtek éheznek. Pszichés éhezés az, amikor a tested megkapja a megfelelő mennyiségű és minőségű táplálékot, de a külső ingerek (látás, szaglás, ízlelés) hatására az agy azt tanácsolja, hogy egyél belőle, mert jól néz ki, vagy mert finom az illata, vagy mert régen ettél már ilyent, és egyszerűen csak jó lenne. Nos a legtöbb ember ilyenkor is azt mondja magának, hogy éhes vagyok. Pedig nem éhes, csak megkívánt egy bizonyos ételt mert szájában szeretné érezni az ízét.
Nos ... elóször is tudni kell különbséget tenni a kettő között. A pszichés éhezést pedig meg kell tanulni tudatosan kezelni.
Hidd el, hogy ez a legfontosabb szabály, amit eleinte bizony végig kell gondolni. És olyankor kell erősnek lenni. De egy idő után amikor sikerélményeid lesznek hiszen apadnak a kilóid, ez már ösztönös lesz, és akkor óhatatlanul elmúlnak az ilyen gondoltatok.
Mindaddig amíg ezt tanulod, mindenképp hasznos ha olyan elfoglaltságot találsz magadnak, ami egyrészt messze van a konyhától, másrészt örömödet leled benne.
Esetleg tudod magadat pszichésen is zsarolni. :-)
Arra gondolok - ami nekem is sokat segített - világgá kürtöltem, hogy fogyókúrázom. Értsd ez alatt, hogy mindenkinek elmondtam, hogy: ÉN MOST FOGYÓKÚRÁZOM, MERT LE AKAROK FOGYNI !!!
De komolyan mindenkinek: tudta a családom, tudták a kollégáim, a szomszédok, a kisboltban az eladók - ahová minden nap járok, megírtam mindenkinek az iwiw-en, a fiam megírta mindenkinek a myvip-en, elindultam egy fogyókúra versenyen a neten, .... magyarul ország-világ előtt kiteregettem ezt a dolgot.
És amikor rámjött a "bűnözhetnék", akkor arra gondoltam, hogy: Úristen, mi lesz ha most feladom, és nem érek el semmit? Akkor pár hónap múlva az ismerőseim sorban azt fogják kérdezgetni: "Na mi van? Nem fogytál semmit? Feladtad???"
Huhhh.... még belegondolni is borzasztó....
Engem ez inspirált.
Próbáld meg Te is megtalálni, hogy ami az ami igazán motivál a célod elérése érdekében. És akkor minden könnyebb lesz. Azt nem mondom, hogy rózsaszínúvé válik a világ, de könnyebb lesz. :-)
Sok sikert!!!
egyél ilyenkor zöldséget..pl. paprika, káposzta, uborka. Vágd őket össze apróra, addig is lefoglalod magad, aztán eszegesd lassan. Legalább gyorsul az anyagcseréd.
A szex is jó ötlet, nem tudom, hogy mi a baj vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!