Szobabicikli, igen vagy nem?
174cm és 97kg vagyok. Hat hete fogyózom és leadtam 7 kilót ez idő alatt. Sztepperrel napi félórát edzettem de most a sztepperem szalagcsere miatt szervizben van és szobabiciklim van helyette. A helyzet a következő:
Sztepperrel napi 30-40 percet bírtam, utána belefulladtam a saját izzadtságomba és lefordultam a gépről, nem beszélve arról hogy alig bírtam állni utána. :D
Biciklivel ma MÁSFÉL órát tekertem a legerősebb fokozaton és éppen csak gyöngyözött a homlokomon az izzadtság, pedig a lehető leggyorsabban tekertem, hogy legalább a pulzusomat feltornázzam. Az eredmény:
A bicikliülés miatt olyan szinten fáj a hátsóm, hogy alig bírok ülni rajta és még csak zuhanyoznom sem kellett elmenni másfél óra mozgás után mert egyszerűen nem izzadtam le.
Ezt esküszöm nem értem. A talpam is sajog mert work out zene ütemére nyomtam a pedált, ami azért nem egy lassú keringő. Mindent megtettem, hogy legalább egy izzadtságcsepp legördüljön a homlokomon de 1óra 42perc után meguntam. Van ennek így értelme?
Nincs értelme.
Edzés célszerűen legyen: kemény kardió, nem kell egy órán át szórakozni, rövidebb ideig de akkor az kemény legyen. Például tényleg gyorsan tekerj, sprintelj stb.
Mozgasson meg minél több izomcsoportot: azaz végezz saját súlyos erősítést, és ne csak futást vagy tekerést.
Én csak azért futok, mert szeretem csinálni és formában tart.Most váltottam biciklire és nem találom könnyebbnek (emelkedőn még nehezebb is).Bár ez nagyban függ attól milyen fokozatra van állítva a dolog, mert garantálom hogy 20 perc alatt is meg lehet izzadni rendesen ha nagy az ellenállás.Viszont ha maxon könnyű akkor a gépben van a probléma.
Mellékesen iszonyatosan jó a bringázás ha annyi túlsúly van rajtad mert nem terhel meg, plusz ha van energiád nyugodtan told 40 percig nehéz fokozaton(megint csak ha lehetne állítani fentebb), nagyon jó eredményeket lehet vele elérni.
Pici fokozaton nagyon keveset ér.Az a jó ha az izmaid ellenállásba ütköznek, akkor edződsz igazán. :)
Utolsó!
Hasznos infók. :) Megy a zöld kéz!
Azért csak megnézem már még egyszer ezeket a beállításokat.
#3as vagyok. Biztos a géppel van a gáz.Lehet hogy csak tényleg nagyon picire lehet állítani, vagy valami probléma van az áttéttel.Én ma 30 percet tekertem 7/10es fokozaton és elég szépen megizzadtam, pedig nagyon jó kondiban vagyok. :D
Nézd meg hogy ha fokozatot váltasz tényleg váltja-e az áttétet, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!